Ροή Ειδήσεων
Loading...


Ο Keynes, στο βιβλίο του «Οι οικονομικές συνέπειες της ειρήνης»,λέγει τα εξής:
<<Ο Γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, παρά μόνο τον εκφοβισμό – δεν δείχνει καμία απολύτως γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, κανένα σημείο στο οποίο δεν θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ενώ είναι άνευ τιμής, υπερηφάνειας ή οίκτου!
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή να συμφιλιώνεσαι μαζί του – πρέπει να του υπαγορεύεις αυτά που θέλεις. Υπό οποιουσδήποτε άλλους όρους, δεν θα σε σέβεται ή δεν θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει>>.


Ο αυταρχικός χαρακτήρας του γερμανικού λαού και η λατρεία του προς την τάξη και την εξουσία,έχουν πιθανότατα και ιστορικές ρίζες συνεχίζοντας ώς κατάλοιπα μίας εποχής των τεράτων της ανθρωπότητας,με αποκορύφωση την τερατογέννεση του Χίτλερ από τα σπλάχνα της Γερμανίας,μία ακόμη φορά μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. 


Η Γερμανία ακόμα και σήμερα ζει κάτω από μία συλλογική ευχαρίστηση υπό τη φροντίδα του ''ηγέτη'',ενώ στην περίοδο του Ναζισμού ήταν θαυμάσιο να πιστεύεις πως είσαι μέλος ενός εκλεκτού λαού, να πιστεύεις στην ιδέα του εαυτού σου ως υπερανθρώπου!

Θεωρώ ότι ο Γερμανικός Λαός επέλεξε  να διατηρήσει  στη μνήμη του ''κατάληλα'' μόνο κομμάτια του παρελθόντος που τον εξυπηρετούν απωθώντας οποιαδήποτε ενοχή και οίκτο εν' σχέση με το ιστορικό παρελθόν του.

Η τάση να καταλογίζει ευθύνες συνεχώς σε άλλους Λαούς βοηθά στην καταπολέμηση οποιασδήποτε ιστορικής ενοχής απέναντί τους,οι ''νικηφόρες'' επιδρομές δοξάζονται, σπάνια μνημονεύεται η ανευθυνότητα απέναντι στη μεγαλομανία των υπεράνθρωπων, που στο βωμό της θυσιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμη και Γερμανοί.

Σε κάθε απαίτηση για πολεμικές αποζημιώσεις κινητοποιούνται  αντανακλαστικά άμυνας, τα οποία εκφράζονται  με άμεση επίθεση και επιδρομή-μείωση στην προσωπικότητας του οποιοδήποτε Έλληνα τολμήσει να ανοίξει το θέμα αυτό.

Ο βομβαρδισμός με κατηγορίες εναντίον του ''εχθρού'' που σκαλίζει το αμαρτωλό παρελθόν ανελέητος,για όλα φταίνε οι τεμπέληδες έλληνες! 
Η τεχνική της  αντιστροφής μιας δυσάρεστης αλήθειας σε προτέρημα στο κυρίως μενού της Γερμανικής Ηγεσίας του σήμερα και της ''Ενωμένης? Ευρώπης''.

Ο Μύθος του εργατικού Γερμανού πολίτη,συγκαλύπτει την φοβική πιθανότητα μανίας καταδίωξης των εχθρών εναντίον του υπεράνθρωπου!

Η απώθηση οποιουδήποτε ίχνους λύπης,οίκτου ή μετάνοιας συνοδεύεται και από απόλυτη αδιαφορία σε κάθε αίτημα αντίθετο στα Γερμανικά συμφέροντα. 

Οι Γερμανοί διψούν για μία ακόμα νίκη,να ταυτιστούν με τους αυριανούς νικητές!
«Κανένας πόλεμος χωρίς τη Γερμανία» και μάλιστα στο όνομα της αποφυγής ενός ακόμα Άουσβιτς!

Δεν είμαστε όμως σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε  τη «γερμανική μπότα», ούτε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, ο οποίος απαιτεί με θράσος τη συνέχιση των μέτρων εξαθλίωσης, για να συνεχίσει τις θηριώδεις «ελεημοσύνες» του – αντί να τιμήσει τις οφειλές του απέναντι σε ένα Έθνος που κατέστρεψαν οι ναζί πρόγονοί του!


Θα αρνηθώ με κάθε κόστος(το οποίο μελλοντικά θα είναι και μικρότερο,φυσικά...) την Γερμανική Ηγεμονία,τον ''υπεράνθρωπο'' Σόιμπλε μαζί με την παρέα του,και αν ο οικονομολόγος Keynes έχει δίκιο τότε δίκιο θα έχω κι εγώ ως προς την επιλογή μου

ΟΧΙ με πλήρη συνείδηση σε όλα τα επίπεδα.
Ακριβός Γιώργος 30/06/2015 


0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.