Ροή Ειδήσεων
Loading...



Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας,ο μαθηματικός τύπος u=s/t δείχνει καθαρά ότι σε όσο μικρότερο χρόνο(ποιό γρήγορα),κάτι γίνεται,τόσο μεγαλύτερο διάστημα διανύουμε.Τρέχουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε για να τερματίσουμε πρώτοι στον ανταγωνισμό της εποχής,σε μία απόλυτα μακιαβελικά ανταγωνιστική εποχή.H ζωή μας περνά μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης οριοθετημένα στις εκάστοτε προκαταλήψεις και κατεστημένα (και η ταχύτητα είναι κατεστημένη αντίληψη πλέον).

Η παραγωγικότητα απαιτεί ταχύτητα,έτσι ώστε να υπηρετήσει το σκοπό και στόχους μίας καλοσχεδιασμένης κοινωνίας,που προχωρά με γοργά βήματα!
Γρήγορα αυτοκίνητα,αεροπλάνα,πλοία κάνοντας τη μετακίνησή μας σε αστραπιαίες ταχύτητες,κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που τροφοδοτούν την πληροφορία με ιλιγγιώδη ρυθμό στους δέκτες(άτομα).
Η 'μέρα' ποτέ δεν είναι αρκετή στην αγωνία μας για ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
Ο εντατικός ρυθμός ζωής αφαιρεί σχεδόν κάθε περιεχόμενο πραγματικής ζωής. Σαν να περνάς με 200 χιλιόμετρα την ώρα, από τοπία που 'φεύγουν' σαν καρτούν χάνοντας την ομορφιά των τοπίων!
Μήπως? έχει  ηττήθει η κριτική σκέψη,ο στοχασμός,η πνευματική αναζήτηση του ανθρώπου μέσα από ένα τεράστιο όγκο, εξωφρενικών ταχυτήτων διακινούμενων πληροφοριών;
Η σημερινή ασφυξία λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, πνίγει κάθε αργή δημιουργική και διεξοδική αντίληψη.  Η εργασία θεμελιωμένη πάνω στην εκμετάλλευση του χρόνου στην παραγωγική διαχείριση του χρόνου! Η υπερ-εργασία, στην υπηρεσία της αγοράς(ως παζάρι),της δημιουργίας μιας ολόκληρης γκάμας σχεδόν άχρηστων συσκευών, που απαξιώνονται με την ίδια σχεδόν ταχύτητα, την οποία υπηρετούν. 
Μήπως?είναι  κοινωνικό πρόβλημα η υπερβάλλουσα ταχύτητα και ρυθμός της σημερινής εποχής,μήπως? η φρενίτιδα για ολοένα και ποιό γρήγορη παραγωγή δεν είναι αυτή που καταδικάζει τον πλανήτη γεμίζοντας τον απο τα απόβλητα της ταχύτητας,καταστρέφοντας με ακόμα ποιό γρήγορο ρυθμό το περιβάλλον?
Η αυξημένη παραγωγή υλικών (και πνευματικών!) αποβλήτων αποτέλεσμα της ταχύτητας της εποχής μας,μολύνει περιβάλλον και πνεύμα.

- Ο βαθμός της βραδύτητας είναι ευθέως ανάλογος με την ένταση της μνήμης. Ο βαθμός της ταχύτητας είναι ευθέως ανάλογος με την ένταση της λήθης.(Μίλαν κούντερα-Η βραδύτητα)

Η ταχύτητα της εποχής έρχεται να παραμορφώσει το 'σκέπτεσθαι' αρχικά και το περιβάλλον που ζούμε.
Χωρίς τον απαραίτητο χρόνο,χωρίς κάποιο εύλογα διαθέσιμο χρόνο τα πράγματα δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν σύμφωνα με τις επιταγές της φύσης και οδηγούνται να γίνονται παρά φύση!
Χαρίστε στον εαυτό σας μία παραγωγική βραδύτητα,μία βραδύτητα σκέψης που αναλυτικά και διεξοδικά θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.
Καλοσωρίσατε στην εποχή της ξέφρενης ταχύτητας. 
Ακριβός Γιώργος

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.