Ροή Ειδήσεων
Loading...

Τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας είναι:



  • Αναδιάρθρωση χρέους(κούρεμα)
  • Πρόγραμμα και σκληρά νέα μέτρα
  • Δημοψήφισμα και ΟΧΙ
  • Εντός ή εκτός Ευρώ?
  • Αίτημα στον ESM
  • Πολιτική Κατάσταση στο Εσωτερικό της χώρας
  • Ο Εγκλωβισμένος Τσίπρας!





1)Η Μέρκελ δηλώνει καθαρά από το Βελιγράδι:Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για ''απομείωση του Ελληνικού χρέους'' ,δεν έχω αλλάξει άποψη!

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, που σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο , τονίζοντας παράλληλα πως πολλοί Ευρωπαίοι «παίχτες» είναι εξαιρετικά απρόθυμοι να προχωρήσουν σε μια αναδιάρθρωση.
Και ο Σόιμπλε απαντά:
"Είπα στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών J. Lew να διασώσει οικονομικά η Γερμανία το Πουέρτο Ρίκο, εάν οι ΗΠΑ διασώσουν οικονομικά την Ελλάδα", φέρεται να δήλωσε, σε καθαρά γλαφυρό ύφος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών!

Αυτό  σημαίνει ότι η κόκκινη γραμμή που έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την επιτακτική ανάγκη η συμφωνία
με τους θεσμούς να συμπεριλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, είτε  θα εγκαταληφθεί ,είτε θα την αθετήσει,πράγμα δύσκολο, και θα συμφωνήσει σε ένα σχέδιο που θα  ενδυναμώνει την ανθρωπιστική κρίση που τόσο συχνά ακούσαμε απο τα χείλη του.Φυσικά, υπάρχει και το απίθανο μάλλον σενάριο, στο οποίο  οι Ευρωπαίοι θα δεχτούν το αίτημα της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους  και  οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στα μέτρα του προγράμματος τα οποία όμως θα είναι σκληρά και υφεσιακά.


  • Πρόεδρος του Eurogroup,Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το δημοψήφισμα :«Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα».
Συνεχίζοντας το καλό σενάριο,όπου οι Ευρωπαίοι συμφωνούν στην αναδιάρθρωση του χρέους, βρισκόμαστε μπροστά στα σκληρά μέτρα που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός προγράμματος.Εκεί, λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων πριν,αλλά και πολύ περισσότερο, μετά το δημοψήφισμα,αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα που θέλουν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, υπερβαίνουν κατά πολύ την πρόταση Γιούνκερ για την οποία ο λαός ήδη απεφάνθη με ένα ισχυρό πλειοψηφικά ΟΧΙ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός  σε αυτή τη περίπτωση,καλείται πάλι να αποφασίσει,είτε να υπερβεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο ίδιος από την αρχή της διαπραγμάτευσης,είτε να τις διατηρήσει.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο:«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι το «όχι» σημαίνει Grexit. Αυτό το γνώριζαν οι πολίτες όταν πήγαν στην κάλπη αλλά το αποτέλεσμα εξέπληξε».???
Σε αυτή την περίπτωση αναιρεί τον εαυτό του!



4)Αίτημα στον ESM:

Τέλος, όσον αφορά το αίτημα της Ελλάδας στον ESM, πρέπει να αναφέρουμε ότι ουσιαστικά είναι ένα αίτημα προς το Eurogroup, καθώς τα μέλη του συμβουλίου του είναι oi υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.

Επιπρόσθετα, ο ESM για να ενεργοποιηθεί, θα πρέπει τα μέλη του να αποδεχτούν ότι η κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί συστημικό πρόβλημα στις αγορές,κάτι που ως τώρα,τουλάχιστον, δεν έχει συμβεί.Ακόμα δε, και αν τελικώς ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα και παρακαμφθεί η πιθανή σκληρή στάση του Σόιμπλε, στην επόμενη στροφή βρίσκεται ένα νέο εμπόδιο,αυτό της Γερμανικής Βουλής!

Στο εσωτερικό του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι φωνές του»όχι» προς την Ελλάδα πληθαίνουν ήδη 100 όπως τα ΜΜΕ μεταδίδουν, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο, όχι μόνο τις παραπάνω διαδικασίες,αλλά και την στάση της Μέρκελ σε αυτή τη φάση.
5)Ο Λαός είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ και τώρα αναμένουμε τον Πρωθυπουργό που κάλεσε το Λαό να αποφασίσει να πεί το μεγάλο ΝΑΙ?
Με 13δις νέα μέτρα τη στιγμή που ο Λαός δεν δέχτηκε ούτε τα 8δις!
Με ξεκάθαρη δήλωση της Μέρκελ για καμία συζήτηση περί χρέους!
Αν πεί ΝΑΙ τότε τα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα φαντάζουν όαση ευτυχίας.
Ποιός ο λόγος όλης αυτής της περιπέτειας αν καταλήξουμε σε ένα 3ο ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο?
Ποιά Δημοκρατική αντίληψη έχει ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν ακούσει την λαική εντολή που ο ίδιος προκάλεσε?
Ήταν ένα παιχνίδι για την προσωπική του ενίσχυση?
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα οδηγούν μοιραία τον ίδιο στον Πολιτικό Θανατό του!
Φυσικά στο εσωτερικό όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ  ΈΧΟΥΝ αντιληφθεί πόσο εύκολα θα μετατραπούν σε μειοψηφία σε περίπτωση που συμφωνήσουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ
Μετά η Ευρωπαική ΝΔ θα ρίξει όλη την ευθύνη στον Τσίπρα,παρ' ότι θα ψηφίσει ''εκβιαστικά'' ΝΑΙ!
Δεν μπορώ να δω κάποιο δρόμο έντιμης και επωφελούς συμφωνίας προς το παρόν.
Δεν μπορώ να βρώ κάποια συμφωνία που θα είναι win to win!

Έτσι λοιπόν το τελεσίγραφο δεν θα λήξει όπως όλοι αναμένουν σύντομα!
Στην πολιτική ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σχετικότητα...

Ακριβός Γιώργος 9/07/2015 ώρα 20''00





0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.