Ροή Ειδήσεων
Loading...



Οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται διαφορετικά από ό,τι ο μέσος άνθρωπος - έχουν μια διαφορετική νοοτροπία δράσης, σκέφτονται τα χρήματα με τη λογική και βλέπουν τα χρήματα ως φίλους τους.
Αυτό είναι το συμπέρασμα του βιβλίου του Steve Siebold, ο οποίος είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του βιβλίου «Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι άνθρωποι». Ο Siebold μελέτησε πάνω από 1.200 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια. 


Δεν αναπολούν το παρελθόν

Ο Siebold παρατήρησε, επίσης, ότι οι πλούσιοι αποφεύγουν ένα συναίσθημα, επειδή είναι κακός σύμβουλος για το μέλλον τους: τη νοσταλγία.
Ενώ οι μέσοι άνθρωποι έχουν την τάση να αναπολούν τις παλιές καλές μέρες, οι πλούσιοι απλά ονειρεύονται το μέλλον και είναι αισιόδοξοι για αυτό που έρχεται.
«Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι καλύτερες ημέρες τους έχουν περάσει, σπάνια γίνονται πλούσιοι, και συχνά παλεύουν με τη δυστυχία και την κατάθλιψη» γράφει ο Siebold στο βιβλίο του.
«Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι έγιναν πλούσιοι επειδή ήταν πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στον εαυτό τους και να οραματιστούν τα όνειρα, τους στόχους και τις ιδέες τους σε ένα άγνωστο μέλλον».

Δεν χάνουν την πίστη τους

Αυτός ο τρόπος σκέψης που είναι προσανατολισμένος στο μέλλον δεν σημαίνει ότι παραμελούν εντελώς το παρελθόν, τονίζει ο Siebold: «Θα εκτιμήσουν και θα διδαχθούν από το παρελθόν, αλλά ζουν στο παρόν και κάνουν όνειρα για το μέλλον».
Δεν ονειρεύονται απλά, αλλά ξοδεύουν χρόνια ολόκληρα χωρίς να χάνουν την πίστη τους κάνοντας ότι πρέπει ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Δεν τους τρομάζει η αβεβαιότητα

Μέρος αυτής της ικανότητάς τους να αποφεύγουν τη νοσταλγία για το παρελθόν και να κοιτάζουν με θάρρος προς το άγνωστο μέλλον, προέρχεται από το γεγονός ότι δεν τους τρομάζει η αβεβαιότητα. Δεν ειναι απλά πρόθυμοι να βγούν έξω από τη ζώνη άνεσης τους, το περιμένουν πώς και πώς.
«Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει τίμημα για να γίνει κανείς πλούσιος, αλλά όποιος έχει την ψυχική αντοχή για να αντέξει τον παροδικό πόνο, είναι πιθανό να καταφέρει να απολαύσει άφθονο πλούτο για το υπόλοιπο της ζωής του» τονίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

Οπτικές Γωνίες Ελεύθερη Ενημέρωση χωρίς όρια...Σας αρέσει? Μοιράστε το!

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.