Ροή Ειδήσεων
Loading...


Θα ξεκινήσω με την εξής άποψή μου:Ο ΦΠΑ πρέπει να καταργηθεί πλήρως!

Πολύ πιθανόν η παραπάνω θέση-άποψη σε πρώτη ανάγνωση δείχνει κάπως παράλογη,αφού με αγωνία το κράτος προσπαθεί να περιορίσει την Φοροδιαφυγή η οποία όλοι μάλλον συμφωνούμε ότι είναι πρόβλημα.


Η Φοροδοτική ικανότητα όμως είναι αυτή που θα πρέπει να ορίζει το ύψος των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες σε ένα ''οργανωμένο'' κράτος,με απλά λόγια οι έχοντες πρέπει να αποδίδουν το μερίδιο που τους αναλογεί πίσω στην κοινωνία(εξ' άλλου απο αυτή εισέπραξαν τα κέρδη τους και όχι απο το υπερπέραν).

Τα ΜΜΕ πυροβολούν συνεχώς,όποιος κλέβει ΦΠΑ κλέβει και καταχράζεται δημόσιο χρήμα!
Και οι τηλεθεατές έχουν πειστεί για το αμάρτημα αυτό,πρέπει όλοι να πληρώνουμε το ΦΠΑ,οι επιχειρήσεις να το αποδίδουν!

Ξεχνώντας ότι ο έμμεσος αυτός φόρος(χαράτσι υπέρ των ισχυρών, επί της ουσίας,όπως παρακάτω θα δούμε...) επιβαρύνει τους ίδιους και μάλιστα με τρόπο αντιστρόφως ανάλογο της οικονομικής τους δυνατότητας!!!

Τι εννοώ?

Έστω ότι 2  πολίτες ξόδεψαν και οι δύο μέσα σε ένα έτος 12.300 Ευρώ για τις βασικές ανάγκες τους...Ο πολίτης Α είχε ετήσιο καθαρό εισόδημα 15.000 ενώ ο πολίτης Β 100.000.
Θα πείτε τι σχέση έχει αυτό?Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς συνέβη!
Υποθέτοντας ότι έχουμε 23% ΦΠΑ στα 12.300 το ΦΠΑ είναι 2.300 (δηλαδή 10.000+23% ) ωραία?
Ο Πολίτης Α με τα 15.000 επιβαρύνθηκε 2.300 στα 15.000 δηλαδή 15,33% από το διαθέσιμό εισόδημά του,ενώ ο πολίτης Β με τα 100.000 μόλις 2,3%!!!

Δηλαδή ο φτωχότερος πολίτης πλήρωσε 7 φορές σχεδόν περισσότερο φόρο(άσχετα αν τον λένε ΦΠΑ ή χαράτσι,ή έμμεσο,ή όπως αλλιώς βαφτίστηκε)!

Έτσι λοιπόν διαπιστώνουμε ότι ο ΦΠΑ είναι αντιστρόφος ανάλογος ως προς το καθαρό εισόδημα ενός πολίτη με αποτέλεσμα όσο ποιό πλούσιος είναι κάποιος τόσο ποιό μηδαμινή είναι η ''αξία'' του ΦΠΑ που αποδίδει(πάντα εν σχέση με το εισόδημά του)!

Φυσικά το ΦΠΑ δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον πλανήτη και καθιερώθηκε ως 'φυσιολογικός' φόρος και οι πολίτες τον έχουν αποδεχτεί και μάλιστα τον θεωρούν λογικό!

Φόροι θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο ανάλογοι προς το εισόδημα,έτσι ώστε οι ισχυρότεροι να προστατεύουν τους ασθενέστερους συμβάλλοντας αναλογικά στην κοινωνία και σύμφωνα με αυτά που εισέπραξαν απο αυτή.


Μετά την παραπάνω ανάλυση σε απλά Ελληνικά τι λέτε?
Ζούμε ή δεν ζούμε τον απόλυτο φορολογικό παραλογισμό στον πλανήτη Γη?

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει γιατί ο παραλογισμός προκύπτει απο την άγνοια,την οποία άγνοια μαζί με την διαστρέβλωση της αλήθειας,την αποβλάκωση προωθούν 'έντεχνα' τα ΜΜΕ...

Όσο για την καραμέλα κάποιων εξυπνάκηδων ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι,ας είναι ποιό ταπεινοί διότι η ανισότητα αυτή τους έδωσε την δυνατότητα να πουλάνε εξυπνάδες!

Ακριβός Γιώργος

Οπτικές Γωνίες Ελεύθερη Ενημέρωση χωρίς όρια...Σας αρέσει? Μοιράστε το!

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.