Ροή Ειδήσεων
Loading...




Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας,ο μαθηματικός τύπος u=s/t δείχνει καθαρά ότι σε όσο μικρότερο χρόνο(πιό γρήγορα),κάτι γίνεται,τόσο μεγαλύτερο διάστημα διανύουμε.

Τρέχουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε για να τερματίσουμε πρώτοι στον ανταγωνισμό της εποχής,σε μία απόλυτα ανταγωνιστική (μακιαβελική σχεδόν) εποχή.
H ζωή μας περνά μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης οριοθετημένα στις εκάστοτε προκαταλήψεις και κατεστημένα και η ταχύτητα είναι κατεστημένη αντίληψη πλέον,εξ΄ου και το ρητό:ο χρόνος είναι χρήμα...

Η παραγωγικότητα απαιτεί ταχύτητα,έτσι ώστε να υπηρετήσει το σκοπό και στόχους μίας καλοσχεδιασμένης κοινωνίας,που προχωρά με γοργά βήματα!
Γρήγορα αυτοκίνητα,αεροπλάνα,πλοία κάνοντας τη μετακίνησή μας σε αστραπιαίες ταχύτητες,κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που τροφοδοτούν την πληροφορία με ιλιγγιώδη ρυθμό στους δέκτες(άτομα).
Η “μέρα” ποτέ δεν είναι αρκετή στην αγωνία μας,για ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Ο εντατικός ρυθμός ζωής αφαιρεί σχεδόν κάθε περιεχόμενο πραγματικής ζωής.
Σαν να περνάς με 200 χιλιόμετρα την ώρα, από τοπία που 'φεύγουν' σαν καρτούν κινουμένων σχεδίων χάνοντας την ομορφιά των τοπίων!
Μήπως? Έχει ηττήθει η κριτική σκέψη,ο στοχασμός,η πνευματική αναζήτηση του ανθρώπου μέσα από ένα τεράστιο όγκο,εξωφρενικών και ταχύτατα διακινούμενων πληροφοριών;

Η σημερινή ασφυξία λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, πνίγει κάθε αργή δημιουργική και διεξοδική αντίληψη.  
Η εργασία είναι θεμελιωμένη πάνω στην εκμετάλλευση του χρόνου στην παραγωγική διαχείριση του χρόνου!

Η υπερ-εργασία, στην υπηρεσία της αγοράς(ως παζάρι),της δημιουργίας μιας ολόκληρης γκάμας σχεδόν άχρηστων συσκευών, που απαξιώνονται με την ίδια σχεδόν ταχύτητα, την οποία υπηρετούν.

Μήπως?είναι  κοινωνικό πρόβλημα η υπερβάλλουσα ταχύτητα και ο ρυθμός της σημερινής εποχής.
Μήπως? η φρενίτιδα για ολοένα και πιό γρήγορη παραγωγή δεν είναι αυτή που καταδικάζει τον πλανήτη γεμίζοντας τον από τα απόβλητα της ταχύτητας,καταστρέφοντας με ακόμα πιό γρήγορο ρυθμό το περιβάλλον?

Η αυξημένη παραγωγή υλικών και πνευματικών αποβλήτων είναι το αποτέλεσμα της ταχύτητας της εποχής μας,μολύνει περιβάλλον και πνεύμα.


Ο βαθμός της βραδύτητας είναι ευθέως ανάλογος με την ένταση της μνήμης. Ο βαθμός της ταχύτητας είναι ευθέως ανάλογος με την ένταση της λήθης,αναφέρει ο Μίλαν Κούντερα.
Η ταχύτητα της εποχής έρχεται να παραμορφώσει το 'σκέπτεσθαι' μαζί και το περιβάλλον που ζούμε.
Χωρίς τον απαραίτητο χρόνο,χωρίς κάποιο εύλογο και διαθέσιμο χρόνο,τα πράγματα δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν σύμφωνα με τις επιταγές της φύσης και οδηγούνται να γίνονουν,τελικά παρά φύση...

Καλοσωρίσατε στην εποχή της ξέφρενης ταχύτητας. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? Χαρίστε στον εαυτό σας μία παραγωγική βραδύτητα,μία βραδύτητα σκέψης που αναλυτικά και διεξοδικά θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και λύσεις.


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.