Ροή Ειδήσεων
Loading...


Έχω διαμορφώσει αυτή την άποψη εδώ και πολλά χρόνια διακρίνοντας την διαφορά του αισθητού και νοητού παρ' ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Όπως και ο τίτλος μας λέει ας προβληματιστούμε σχετικά...
Η αντίληψη της πραγματικότητας μόνο με τις 5 αισθήσεις μας δεν είναι αρκετή!
Και πολύ λάθος η βικιπαίδεια αναφέρει:Οι αισθήσεις είναι η πηγή όλων των γνώσεων μας για την υλική εξωτερική πραγματικότητα!
Προσπαθεί με τη λέξη υλική να ακριβολογήσει ο ορισμός.
Το υλικό όμως αποτελείται από άτομα,ηλεκτρόνια,το ανθρώπινο σώμα από κύτταρα,μικροοργανισμούς κ.α τα οποία με ''γυμνό οφθαλμό'' δεν είναι ορατά,αν όμως πάρουμε μικροσκόπιο θα τα δούμε,θα πεί η βικιπαίδεια χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις πάλι,όμως έχουν και ενέργεια τα άτομα και ηλεκτρόνια,η ύλη έχει και ενέργεια την οποία δεν βλέπουμε!
Η ραδιενέργεια ενώ μας σκοτώνει δεν την αντιλαμβανόμαστε με τις 5 αισθήσεις και εάν αυτό είναι ορθό τότε: ίσως εκτός από ανεπαρκές να εξετάζουμε την πραγματικότητα μόνο με τις 5 αισθήσεις,είναι και επικίνδυνο!
Ο πλανήτης ΓΗ  περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του με ταχύτητα περίπου 1.500 χιλιομέτρων την ώρα, και επιπλέον κινείται γύρω από τον ήλιο με  ταχύτητα των 107.000 χιλιομέτρων την ώρα την ίδια στιγμή που οι αισθήσεις μας δεν αντιλαμβάνονται τίποτα!
Τελικά προκύπτει ότι στην παραπάνω κρίση-αντίληψη μας υπάρχει μία  παραμορφώση της αλήθειας λόγω των αισθήσεων!
«Βιώνουμε» τα πράγματα που συμφωνούν με την περιορισμένη αντίληψη των 5 αισθήσεων,όπως στο παράδειγμα της περιστροφής της γης,γνωστό σε όλους σήμερα.
Φυσικά ο Γαλιλαίος που διαφώνησε με τις 'αισθήσεις' ξέρετε ασφαλώς τι υπέστει.
Η έννοια άπειρο προφανώς είναι έξω από το αισθητό πεδίο μας,αλλά στα μαθηματικά υφίσταται και έτσι θα ασπαστώ την παρακάτω άποψη...

Στο ερώτημα του τίτλου νομίζω ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ!
Μήπως διαφωνούμε?

Ακριβός Γιώργος

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.