Ροή Ειδήσεων
Loading...




Όλος ο προσανατολισμός του βιβλίου είναι Ανθρωποκεντρικός,παρά στυγνά τεχνοκρατικός.
Δεν είναι ένα εργαλείο αυτοματοποιημένης διαδικασίας που παράγει έτοιμες κονσέρβες επιβίωσης,είναι ένας χάρτης προσανατολισμού προς το σωστό δρόμο και τις σωστές κατευθύνσεις για να πάει με ασφάλεια στον προορισμό που οδηγεί στα “όνειρά” του αναγνώστη.
Ο αναγνώστης πρέπει να “προβληματιστεί” διότι:Το να διαβάζεις χωρίς να στοχάζεσαι είναι σαν να τρως χωρίς να χωνεύεις.
Κάθε διαδικασία μέθοδος ανάλυση περνά μέσα από την ανθρώπινη ψυχή,
προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει,να εμβαθύνει και να ταξινομήσει ανθρώπινες αντιδράσεις και συμπεριφορές.
Βασικός στόχος η ενισχύση και εξοικείωση του αναγνώστη με τις κατάλληλες γνώσεις,τεχνικές,διαδικασίες ώστε να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα τις ανθρώπινες σχέσεις.

Όλοι κοιτάζουν τον εαυτό τους,εσύ κοίταζε τους άλλους...Όλοι ασχολούνται με το δικό τους ΕΓΩ,εσύ ασχολήσου με το ΕΓΩ των άλλων,αφού πρώτα αναβαθμίσεις και μάθεις το δικό σου ΕΓΩ.

Κάθε ενέργεια προς τους άλλους,ταυτόχρονα έχει παραλήπτη εσάς τους ίδιους,είτε θετικά είτε αρνητικά.Την Ανθρώπινη Πραγματικότητα,διαμορφώνουν πολυσύνθετα όντα και πολύπλευρα ψυχολογικά πλάσματα.
Χωρίς τον άλλο,χωρίς ο άλλος να συμβάλλει,είναι αδύνατη κάθε επιτυχία είτε είμαστε ηγέτες,είτε εργαζόμενοι,είτε επιστήμονες είτε οποιοδήποτε ρόλο και θέση αν έχουμε ή αποκτήσαμε δεν θα μπορούμε να τον διατηρήσουμε ή να τον αναβαθμίσουμε χωρίς τον άλλο.

Για να διαφοροποιηθούμε προς το καλύτερο,είναι αναγκαία η καλή σχέση με συνανθρώπους,και εξίσου σημαντικό “να τα πηγαίνουμε καλά μαζί τους”.
Χιλιάδες τεχνοκράτες καθημερινά βγαίνουν στην αγορά εργασίας,λίγοι μόνο θα επιτύχουν αυτά που θέλουν,ακόμα λιγότεροι θα μεγαλουργήσουν.
Ακόμα και η οικονομική επιτυχία,δεν είναι μόνο αποτέλεσμα δεξιοτήτων και γνώσεων,γιατί αν έτσι ήταν,οι βιβλιοθηκάριοι,οι “βιβλιοφάγοι” είτε όσοι είναι πτυχιούχοι,θα έπρεπε να είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο,κάτι που όμως δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις!
Εμπεριέχονται αρκετές τεχνικές σχετικά δοκιμασμένες στο βιβλίο αυτό,οι οποίες είναι εξόχως αποδοτικές και αποτελεσματικές,αλλά για να γίνουν κτήμα του αναγνώστη χρειάζεται μία πιθανά καθολική υπέρβαση του ΕΓΩ και των άκριτων ΠΙΣΤΕΥΩ.
Θα χρειαστεί να γίνει παρατηρητής του ίδιου του εαυτού του,κρίνοντας το δικό του ΕΓΩ,θα χρειαστεί να απελευθερωθεί από το βάρος του αποτελέσματος ως προς τις δικές του ανάγκες και με όχημα τις ανάγκες των άλλων,ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει και να εκπληρώσει και τα δικά του θέλω(επιθυμίες) και τελικά την δική του επιτυχημένη διαδρομή μέσα από το δρόμο με τις μικρότερες αντιστάσεις.
Η επιτυχία πολλές φορές είναι εξαρτώμενη από τη διαπραγμάτευση με τον άλλο,μία διακριτική και έντεχνη διαπραγμάτευση.
Άλλες φορές επιτυχία σημαίνει αποδοχή από τους άλλους,είμαστε έτοιμοι να ξεφύγουμε από το μικρόκοσμό μας?Αν ναι τότε ο αναγνώστης μπορεί να αξιοποιήσει την γνώση που θα αποκομίσει απο το βιβλίο που κρατά.

Ο άνθρωπος που ενώ είναι μαζί με άλλους ανθρώπους αλλά όταν μιλά δεν απευθύνεται σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του,αυτός που έχει σκοπό να ακουστεί χωρίς να ακούει είναι ελλειματικός.

Ο άνθρωπος αυτός υποκύπτει σε ένα ασύνδετο παραμιλητό που πηγάζει απο το ΕΓΩ του,δεν συμπλέκεται,δεν αλληλεπιδρά με τους άλλους,απομονωμένος θα οδηγηθεί στην αποτυχία και την δυστυχία τις περισσότερες φορές,χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί μέσα στην απουσία Αυτεπίγνωσης.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ζήσει εκτός κοινωνίας,χωρίς άλλους ανθρώπους,χωρίς αλληλεξαρτήσεις και αλληλεπιδράσεις με τον “άλλο” τότε σίγουρα δυο πράγματα μπορεί να είναι,είτε Θηρίο,είτε Θεός...Το βιβλίο αυτό θα οδηγήσει τον αναγνώστη να εκπληρώσει την διαδρομή “ΟΝΕΙΡΟ-ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ-ΑΝΑΜΝΗΣΗ” οδηγώντας τον στην ευδαιμονία.

Είναι ένας οδηγός που κινητοποιεί το εν” δυνάμει ον ,σε εν” ενεργεία ον,που δρα σε αλληλεξάρτηση με το ανθρώπινο περιβάλλον του,αλληλεπιδρώντας με το σωστό τρόπο,στο σωστό τόπο και χρόνο.

Μην ξεχνάτε ότι: Ισχύς(δύναμη) είναι η καλά οργανωμένη γνώση εκφρασμένη μέσω ευφυούς προσπάθειας.

Δεν ασπάζομαι διόλου την απλή στοχοθέτηση και στοχοπροσήλωση.
Το ρητό Βάλε Στόχους,στην πραγματικότητα είναι εντελώς αδέσποτο και μόνο!
Βρες τα όπλα,μάθε να πυροβολάς,δες το στόχο,εστίασε ,ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ. Αν αστοχήσεις επανέλαβε τη διαδικασία.
Αυτή είναι η δική μου θέση(άποψη) και η κατά τη γνώμη μου ενδεδειγμένη διαδρομή προς την επιτυχία.

Και για να συμβεί αυτό ας ακολουθήσουμε την κινέζικη σοφία,Ακόνισε διπλάσιο χρόνο τα τσεκούρια σου πριν κόψεις τα δένδρα!

Αρχίζουμε βήμα-βήμα λοιπόν να ακονίζουμε τα τσεκούρια μας...

Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.