Ροή Ειδήσεων
Loading...


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Γυάλισε καλά τα “σερβίτσια”,μετά να προσφέρεις “ελαφρύ φαγητό”



Σας έχει τύχει να πάτε σε ένα εστιατόριο όπου το σέρβις ήτανε χάλια?Λογικά ναι.
Κάποιες φορές το φαγητό που σας σέρβιραν ήταν τόσο χάλια που σας “κάθισε στο στομάχι” υποθέτω...Νομίζω ότι ήταν τόσο άσχημες οι εμπειρίες σας απο τέτοια μαγαζιά που είμαι βέβαιος ότι “ούτε κατά διάνοια” τα ξαναεπισκεπτήκατε και μάλιστα είναι πιθανόν να περνάτε και από άλλο δρόμο όταν βρίσκεστε κοντά.
Σε κανένα λογικό άνθρωπο δεν του αρέσει να “τρώει” σε βρώμικο περιβάλλον και να “καταπίνει” άγευστα και απαράδεκτα φαγητά.
Πόσες φορές πέρασες φίλε αναγνώστη,σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα συναισθήματα κάποιου άλλου κατηγορώντας,επικρίνωντας,απειλώντας,καταλογίζωντας λάθη είτε επιβάλλοντας τις δικές σου απόψεις?
Χωρίς να γυαλίσεις λίγο τα λόγια σου πριν ανοίξεις το στόμα σου,αμέσως άρχισες να σερβίρεις με βαριές και πικρές λέξεις τον “πόνο” στον άλλο,ισοπεδώνοντας την υπερηφάνια και το γόητρό του?
Φτάνει μία στιγμή για να κατατροπώσεις άγαρμπα το γόητρο κάποιου,φτάνει μία στιγμή που θα έχεις το θράσος(όχι το θάρρος της γνώμης)να “ταίσεις” το μυαλό του άλλου με “βαριές κουβέντες”,ώστε ο άλλος να μην τα χωνέψει ποτέ!
Ναι μία στιγμή που χυδαία και χωρίς μέτρο αρχίζεις να επιτίθεσαι στο ΕΓΩ κάποιου είναι αρκετή για να σε μισεί μία ζωή.
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πληγώνεις την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου,γιατί είναι πολύ πιθανόν και σχεδόν βέβαιο ότι και εσύ δεν είσαι άμεμπτος,δεν είσαι τέλειος,μάλλον κι εσύ έχεις αρνητικά στοιχεία που οι άλλοι βλέπουν και με τρόπο ανάλογο(βίαιο) και επίσης χυδαία μπορούν και αυτοί να σε “ισοπεδώσουν”...
Μάθε να γυαλίζεις λίγο τα λόγια σου με τον έπαινο,δωρεάν είναι!Απλά δες και τα θετικά στους άλλους,γιατί αν όσο εύκολα βλέπεις αρνητικά σε άλλους,έχεις την ικανότητα το ίδιο εύκολα να βλέπεις και τα θετικά τους στοιχεία,είμαι βέβαιος ότι το να αρχίσεις μία “κριτική” γυαλίζοντας τα σερβίτσια(λόγια) είναι επίσης εύκολο.
Και φυσικά η κριτική αυτή μπορεί να γίνει με τρόπο “ελαφρύ” αφήνοντας στον άλλο περιθώρια να διασώσει το γόητρό του,την υπερηφάνεια του...Κι αν έτσι γίνει ο άλλος θα αποχωρήσει ήρεμα,χωρίς να του “κάτσει στο στομάχι”.
Μερικοί εργοδότες όταν απολύουν κάποιον το κάνουν χωρίς περιττές κουβέντες,χωρίς παραπανίσια λόγια λέγοντας απολύεσαι.
Πόσο πιό σωστό θα ήταν να πεις:Σε ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία μας,για όσο χρόνο είχε διάρκεια και νομίζω ότι κάτω απο άλλες περιστάσεις θα μπορούσαμε να παραμείνουμε συνεργάτες,όμως λόγω οικονομικής κρίσης και μπλα μπλα 2-3 λεπτά εξηγήσεις...
Είτε να πεις: δυστυχώς αγαπητέ μου φίλε αν και η στάση σου ήταν άψογη απέναντι μου αλλά στην εργασία που ανέλαβες οι απαιτήσεις αυτής της δουλειάς θέλουν μεγαλύτερη εξειδίκευση,λίγες γνώσεις παραπάνω,που μάλλον σε εσένα λείπουν σε κάποιο ποσοστό.
Χαίρομαι για τον χρόνο που συνεργαστήκαμε και πιστεύω ότι θα βρείς σύντομα μία εργασία που σου ταιριάζει,διότι αυτό αξίζει σε ανθρώπους σαν εσένα και μπλα μπλα...
Γυάλισε το γόητρο κάποιου πριν του ανακοινώσεις άσχημα νέα.Φρόντισε να το κάνεις με τρόπο “ελαφρύ” και ευκολοχώνευτο...
Μην ισοπεδώνεις ποτέ την υπερηφάνια ενός ανθρώπου ακόμα κι αν έχεις δίκιο,δείξε ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ.
Μόνο οι ανώτεροι άνθρωποι μεγαλουργούν,μόνο αυτοί κερδίζουν το σεβασμό των άλλων ανθρώπων και η αποδοχή είναι μεγάλη χαρά και τιμή.Ο σεβασμός κερδίζεται δεν μπορείς να τον επιβάλλεις...
Η “ευγένεια ψυχής” είναι το φάρμακο της μικρότητας των ανθρώπων,είναι το φάραμακο κάθε κακίας.
Μάθε να κάνεις τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα δίπλα σου,θα εκπλαγείς πόσο εύκολα θα σε εμπιστεύονται,πόσο εύκολα και με χαρά θα σε βοηθήσουν οικειοθελώς.
Μάθε να γυαλίζεις ότι θετικό βλέπεις σε κάποιον και θα δεις πόσο εύκολα θα δει αμέσως την καλή σου πλευρά,τα δικά σου θετικά στοιχεία.
Μην “σκεπάζεις” ανθρώπους,μην τους κόβεις το φως ακόμα κι αν ο ίσκιος της προσωπικότητας σου μπορεί να τους καλύψει ολόκληρους.
Μην επισκιάζεις τον συνάνθρωπό σου κάνοντας επίδειξη ισχύος γιατί ο σεβασμός είναι μία ανώτερη μορφή δύναμης που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.

Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.


0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.