Ροή Ειδήσεων
Loading...


Διάκριση κατά τον Στόχο



Με κριτήριο τον στόχο της, η Προπαγάνδα διακρίνεται σε δύο είδη : Στη Στρατηγική και την Τακτική.

Στρατηγική Προπαγάνδα: ΄Εχει για στόχο της την τελική επιδίωξη του κινήματος πού υπηρετεί. Αποβλέπει δηλαδή, στον απώτερο τελικό στρατηγικό σκοπό. Η Προπαγάνδα αυτή, είναι ο μόνιμος πυρήνας κάθε Προπαγάνδας. Αντιστοιχεί στην αμετακίνητη τελική επιδίωξη του κινήματος ή οποία δεν μεταβάλλεται. Αποτελείται λοιπόν από στοιχεία μόνιμα, στρατηγικής, όχι τακτικής φύσεως. Συνιστά την βαθύτερη ουσία ενός «πιστεύω».
Διαδίδει την βασική ιδεολογία, τις θεμελιώδεις αναλλοίωτες αρχές της,είναι Μακρόπνοη,Σταθερή,Συνυφασμένη με την ίδια την ιδεολογική υπόσταση της παρατάξεως-ομάδας από την οποία “πηγάζει”.

Τακτική Προπαγάνδα: Προβάλλει τους εκάστοτε αμέσους στόχους. Είναι μία Προπαγάνδα ελισσομένη, τακτικής φύσεως. Δεν στηρίζεται σε μόνιμες αρχές, αλλά απεναντίας, διακρίνεται για την απεριόριστη ευελιξία της και την διαρκή προσαρμογή της στις ολοένα μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Διαδίδει όχι «αιώνιες» ιδέες άλλα ευκαιριακά συνθήματα. Υπηρετεί όχι τον μακρινό τελικό σκοπό τον όποιο μάλιστα συχνά αποσιωπά ή κρύβει ή ακόμη και αρνείται, αλλά την εκάστοτε τρέχουσα «γραμμή» που προωθεί συγκεκριμένες, άμεσες, εφικτές επιδιώξεις.


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.