Ροή Ειδήσεων
Loading...


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΥΚΟΛΟ




Πες στο παιδί σου,στη σύζυγό σου,στους συγγενείς σου,στους φίλους σου,στους μαθητές σου,στους οπαδούς σου,στον υπάλληλό σου κ.α. Ότι είναι “χαζοί”,ανόητοι ή ανίκανοι,πες τους ότι είναι “ντουβάρια”,”ξύλα απελέκητα” όταν κάτι κάνουν λάθος και θα δεις ότι τα λάθη ολοένα και θα αυξάνονται.Μίλησε τους με αυτό τον τρόπο και δεν θα βελτιωθούν σχεδόν ποτέ,θα τα “παρατήσουν”...Μα πως θέλεις να τους μάθεις να το κάνουν σωστά,όταν δεν έχουν κανένα κίνητρο,όταν νομίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο εώς απίθανο?Όταν τονίζεις λάθη και μάλιστα επιθετικά επικρίνεις αυτόματα ή ο άλλος θα “αμυνθεί” δυσφορώντας ή θα τα παρατήσει.
Αντίθετα αν επισημαίνεις ότι θετικό κάνουν και όταν κάνουν λάθος έχεις την υπομονή να τους δείξεις ότι τελικά δεν είναι “και τόσο δύσκολο”,αν δείξεις λίγο εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους τότε θα βελτιωθούν.
Είσαι έξυπνος άνθρωπος και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνεις τέτοιο λάθος?Είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου να βελτιωθείς,δεν σου λείπει το ταλέντο και αν προσπαθήσεις θα το καταφέρεις.(Κάπως έτσι είναι η σωστή προσέγγιση).
Πέρυσι τα κατάφερες πολύ καλά στα Μαθηματικά.Φέτος ίσως να είναι λίγο ποιό δύσκολα τα πράγματα στην 3η λυκείου και να “ζοριστείς κάπως”.Πιστεύω ότι έχεις το ταλέντο να πετύχεις αν προσπαθήσεις και αν καταλάβεις ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο αν το θέλουμε πολύ.
Διάβασε πιό πολύ και θα δεις πόσο εύκολο είναι!(Φαντάσου ο γονέας να έκανε το λάθος να παρουσιάσει τα Μαθηματικά ως κάτι πολύ δύσκολο που μόνο με υπεράνθρωπες προσπάθειες θα τα καταφέρει το παιδί...Αυτόματα θα το αποθάρρυνε και θα μείωνε την αυτοεκτίμησή του,την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρα του παιδιού αυτού).
Είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου αλλά πρέπει να μάθεις και αυτό(μπλα μπλα),κι εγώ όταν άρχισα να το μαθαίνω μου φάνηκε “βουνό”,τελικά ήταν πολύ πιό εύκολο απ” ότι νόμιζα,ήταν θέμα χρόνου να μάθω...(Είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και μπλα-μπλα,προτού αρχίσει ο άλλος να μάθει,σχεδόν τον καταστρέψαμε,αποθαρρύνοντάς τον,παρ” ότι μετά το σώσαμε!).
Αν ο ηγέτης,ο δάσκαλος,ο προϊστάμενος δεν δώσει κουράγιο,δεν ενθαρρύνει και δεν παρουσιάζει τα πράγματα σαν να είναι “εύκολα”,εφικτά και πιθανά τότε μάλλον η βελτίωση των άλλων θα είναι μηδαμινή.
Να ενθαρρύνεις,να δίνεις κουράγιο,να μην τραγικοποιείς τα πράγματα,ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΥΚΟΛΟ(παρότι,ίσως να μην είναι...)


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.