Ροή Ειδήσεων
Loading...


Η μέθοδος Προβολής.



Με κριτήριο την μέθοδο προβολής του αντικειμένου διακρίνουμε την προπαγάνδα σε:
 ΄Αμεση και Έμμεση.

΄Αμεση είναι η προπαγάνδα κατά την οποία το αντικείμενο προβάλλεται δια της ευθείας οδού.
Διαδίδουμε ακριβώς ότι υποστηρίζουμε άνευ περιστροφών. Δεν κρύβουμε, ούτε συσκοτίζουμε αυτό που επιδιώκουμε.
Είμαστε σαφείς και αποκαλύπτουμε το στόχο μας, χωρίς να ενδιαφερόμαστε αν η τακτική μας πληροφορεί τον αντίπαλο περί των προθέσεων μας.

 Έμμεση είναι η προπαγάνδα η οποία προβάλλει το αντικείμενο της δια της πλαγίας οδού.
Σύμφωνα προς το σύστημα της ο τελικός σκοπός αποκρύπτεται εντέχνως.
Σε καμία περίπτωση δεν αποκαλύπτονται οι στόχοι της προπαγάνδας...
Απεναντίας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να εξαφανίζονται όλα τα ίχνη, πού θα ήταν δυνατόν να βοηθήσουν τον αντίπαλο να υποψιασθεί που “τείνουμε”.

Και εδώ πάλι δεν υπάρχει οριστική απόφαση προσδιορισμού ποιά από τις δύο “μορφές” υπερτερεί.
Οπωσδήποτε ο συνδυασμός και η αλληλοσυμπλήρωση και των δύο είναι η συμφεροτέρη τακτική.

Έκαστη εξ” αυτών έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Με την διασταυρώσή τους,επιδιώκουμε τα μειονεκτήματα της μιας να τα εξουδετερώσουμε μέσα από τα πλεονεκτήματα της άλλης και το αντίστροφο,όπου αυτό είναι εφικτό.

Η Έμμεση προπαγάνδα αποτελεί δραστικό όπλο “στα χέρια” ενός αριστοτέχνη της προπαγάνδας. Σαστίζει τον εχθρό και τον κάνει να παραπαταεί πελαγωμένος στο σκοτάδι της άγνοιας περί των διαθέσεων μας.

Και το κυριότερο, μας αφήνει την πρωτοβουλία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούμε να αιφνιδιάζουμε τον αντίπαλο οπότε θέλουμε. Αξιόλογο πλεονέκτημα της είναι επίσης, ότι εξαπατά τους ουδέτερους και τους αμφιρρέποντες πού καταλήγουν να παίζουν το παιγνίδι μας, χωρίς και οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν.

΄Οσον αφορά στην ΄Αμεση θα αναφέρω ότι είναι αναγκαία για την τόνωση του ηθικού των οπαδών μας.Το σοβαρότερο πλεονέκτημα της είναι ότι φανατίζει και ενθουσιάζει.

Καμία φορά κατορθώνει να προσελκύσει την αμφίβολη μάζα(αμφιρρέποντες), γιατί η ΄Αμεση προπαγάνδα στηρίζεται στην δύναμη με την οποία μαγνητίζονται οι μάζες.


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.