Ροή Ειδήσεων
Loading...


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Έτσι λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες ολοκληρώσαμε την μελέτη μας,Σε ένα κόσμο γεμάτο ΘΕΛΩ.
Όπως θα διαπιστώσατε σε όλη αυτή τη διαδρομή που κάναμε,πουθενά δεν αναφέρθηκε επίμονα κάτι σχετικά με κάποια μέθοδο,τεχνική ή τρόπο από τον οποίο με ένα μαγικό ραβδί ο αναγνώστης θα μπορέσει να έχει οικονομικά οφέλη,θα μπορεί να Πλουτίσει!

Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία οικονομικής φύσεως,marketing,επιχειρηματικότητας κ.ο.κ που εξηγούν πως θα γίνουμε πλούσιοι!!!



Αυτό όμως που δεν εξηγούν είναι τα πραγματικά αίτια που οδηγούν στον πνευματικό και κατ' επέκταση στον οικονομικό πλουτισμό,δεν εξηγούν πως κάποιος μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του ανεβαίνοντας σε ένα παραπάνω νοητικό επίπεδο,διότι χωρίς το κατάλληλο Νοητικό Επίπεδο,χωρίς σωστή επικοινωνία με τους άλλους και την κοινωνία είναι αδύνατον να επυτύχουμε κάτι σπουδαίο που να είναι άξιο προσοχής,είναι αδύνατον να “πλουτίσουμε”...
Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα βιβλίο που ανήκει στη θεματολογία της Αυτοβελτίωσης,σε πρακτικό αλλά και σε θεωρητικό επίπεδο.
Προσπαθήσαμε να οδηγηθούμε στην πνευματική μας αφύπνιση κοιτάζοντας βαθιά μέσα μας,έτσι ώστε να μπορούμε με τον βέλτιστο τρόπο να επικοινωνούμε και έξω από το συνηθισμένο,εσωστρεφές ΕΓΩ που όλοι έχουμε.

Πηγαίνοντας εμπρός και ξανά πίσω στα κομμάτια του Πάζλ ο αναγνώστης μπορεί να ανασυγκροτήσει και να ανασυνθέσει τα νοήματα,τις σκέψεις,τους συνειρμούς με τέτοιο τρόπο ώστε πολύπλευρα και πολυλειτουργικά να αναδιαμορφώσει παλαιότερες αντιλήψεις του,αντικαθιστώντας τες με πιό παραγωγικές και ποιοτικότερες επί της ουσίας σκέψεις.
Αναδιαμορφώνουμε μία στάση ζωής,με τέτοιο τρόπο ώστε εκτός από τον εαυτό μας να είμαστε χρήσιμοι και στο κοινωνικό σύνολο.

Το βιβλίο δεν προτείνει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα,το αντίθετο:
Τα χρήσιμα,ηθικά,δίκαια και καλά μέσα ως αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα θα επιφέρουν ανάλογα ΧΡΗΣΙΜΑ και ΚΑΛΑ αποτελέσματα στον ίδιο.
Η ίδια η φύση ίσως είναι άδικη και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό,όμως η ανθρώπινη φύση οφείλει να σταθεί στο ύψος της,να πάει ακόμα υψηλότερα εκεί που αξίζει και πρέπει να είναι κάθε νοήμων ον.
Η ανθρώπινη φύση είναι κοινωνική,ο άνθρωπος πνευματικό και ψυχολογικό ον.
Υπάρχουν ειδικά σήμερα,αμέτρητοι φυσικοί υλικοί και πνευματικοί πόροι,σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ο μέσος άνθρωπος έχει πραγματικές ανάγκες,είναι θέμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ ο δρόμος που διαλέγουμε,είναι ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ο τρόπος που κινούμαστε,εμείς οι ίδιοι ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ,εμείς οι ίδιοι ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ,εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι να καλλιεργούμε το πνευματικό υπόβαθρό μας.

Ποιότητα ζωής είναι η μεσότητα ανάμεσα στον υλικό και πνευματικό/ψυχικό μας κόσμο κατά την ταπεινή μου άποψη,με την προϋπόθεση να συνυπάρξουν τα δύο αυτά αρμονικά,χωρίς να επικρατεί η έλλειψη ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.
Ελπίζω ότι όταν ο αναγνώστης/αναγνώστες ρίξουν μία πιό βαθιά ματιά μέσα σε αυτό το βιβλίο,θα έχω προσθέσει ένα ληθαράκι για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ για όλους μας,ένα κόσμο που ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΕΚΕΙ ΨΗΛΑ,πάνω από όλα,ένα κόσμο όπου ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ θα έχει την ίδια αξία στα μάτια όλων μας!
Σε ένα Κόσμο όπου ο κάθε ξεχωριστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα αναδεικνύει το ταλέντο του αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές του,που απλόχερα η φύση χάρισε...

Εάν ο αναγνώστης καταλάβει σε βάθος τα παραπάνω ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ θα είναι μία τυπική διαδικασία στην πάροδο του χρόνου,πολύ ευκολότερη από ότι αρχικά πίστευε όταν μοιρολατρικά(για κάποιους) έπεσε στην παγίδα της Αυτοπαράδοσης σε μία πραγματικότητα που ενώ οι προοπτικές υπάρχουν,ο ίδιος σχημάτισε μία ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ απέναντι σε όλους και όλα,μία στάση βαθιά απαισιόδοξη που τον οδήγησε στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ,την ΑΠΡΑΞΙΑ και το ΛΗΘΑΡΓΟ.

Θα είμαι βαθιά ικανοποιημένος αν κάποιοι νέοι άνθρωποι διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ωφεληθούν,σε οποιοδήποτε βαθμό και μέγεθος.
Το εκπαιδευτικό σύστημα θα τους δώσει εξιδείκευση,τυπικές γνώσεις,πατέντες κ.ο.κ αλλά δεν θα τους μάθει τίποτα από όλα αυτά που μαζί βήμα βήμα είδαμε και διαβάσαμε...

Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω στην οικογένειά μου,στους αγαπημένους μου φίλους,σε κάθε άνθρωπο που αγάπησα και με αγάπησε και ιδιαίτερα στον κουμπάρο Γιώργο Πολίτη(Παιδοχειρουργό-Γενικό χειρουργό) που πλέον δεν βρίσκεται κοντά μας(εδώ και δύο χρόνια περίπου),έναν ΑΝΘΡΩΠΟ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ που όσο έζησε,έζησε με ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ,τέτοιας έντασης που ακόμα και τώρα τα Φώτα του συνεχίζουν να Φωτίζουν κάθε δύσκολο μονοπάτι της ζωής μου.

Ας αγαπήσουμε το θάνατό μας,ώστε να αγαπήσουμε ακόμα πιό πολύ κάθε λεπτό,ώρα,ημέρα της ζωής μας.
Μία φορά θα πεθάνουμε,αλλά θα ζήσουμε κάθε μέρα.
Ας την κάνουμε όμως ξεχωριστή.
Όλοι μας θα ζήσουμε,κάποιοι όμως θα ζήσουν ΑΛΗΘΙΝΑ με μεγαλείο ψυχής.


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.