Ροή Ειδήσεων
Loading...



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΔΩΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ

Βαθιά μέσα του, κανένας άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να έχει σε μεγάλη υπόληψη τον εαυτό του. (Μαρκ Τουαίην)

Εσύ φρόντισε να δώσεις μία υπόληψη στον άλλο για να την έχει ως οδηγό συμπεριφοράς!Το τι εννοώ ας το δώσω με παραδείγματα...



Θέλεις να βρείς το δίκιο σου?
Τότε πες τα εξής στον άλλο: Όλοι γνωρίζουν και το πιστεύω κι εγώ ότι είσαι ενας ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,βασίζομαι απόλυτα στην ηθική σου και είμαι βέβαιος ότι θα σκεφτείς αν έχω δίκιο ή άδικο,είμαι σίγουρος ότι δεν θα με αδικήσεις.
Στο παράδειγμα αυτό παγιδεύεις τον άλλο στο να αποδείξει ότι είναι δίκαιος διατηρώντας την φήμη του(εάν είναι δίκαιος),αλλά ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα δίκαιος να θέλει να φανεί δίκαιος!
Η πιθανότητα ως δια μαγείας να αρχίσει να “μαλακώνει” απέναντί σου και στο τέλος να σου πει ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ και να επανορθώσει είναι αρκετά μεγάλη,διότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ αποδεικνύοντας ότι έτσι είναι (ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ) κρατώντας την υπόληψη που του προσέφερες...
Πιστεύω ότι είσαι έντιμος και δίκαιος άνθρωπος!!!
Σκέψου ότι κάποιος σου λέει αυτά τα λόγια,θα νιώσεις όμορφα και θα είναι πολύ δύσκολο μετά να νιώσεις ντροπή κάνοντας το αντίθετο!

Πιστεύω ότι είσαι από τους καλύτερους μπογιατζήδες που είχα ποτέ,η δουλειά σου είναι σχεδόν τέλεια.Πολύ ωραία Νίκο,ωραία δουλειά φίλε μου!(ήταν η εισαγωγή μου...).Νομίζω Νίκο ότι και στο παιδικό δωμάτιο θέλει 3ο χέρι,όπως και στα άλλα 2 δωμάτια για να δείχνουν το ίδιο,δες το και πες μου...
Ο Μπογιατζής ήταν πράγματι καλός αλλά κάπως δύστροπος,το είδε και φυσικά πέρασε και 3ο χέρι,όπως υπέθεσα δεν θα άφηνε να χαλάσει η πολύ ωραία δουλειά για λίγο κούραση παραπάνω.

Φτιάχνοντας το ψυγείο...
Ώστε πιστεύεις ότι δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε?
Μάλλον όχι,δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το επισκευάσω,θέλει πολύ χρόνο και ίσως δεν συμφέρει(μου απάντησε ο ψυκτικός).
Βασίλη είσαι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος ψυκτικός της περιοχής μας κι αν εσύ δεν μπορείς να το κάνεις δεν μπορεί κανένας άλλος,μπορείς τουλάχιστο να το “παιδέψεις” 3-4 ώρες,μήπως και τα καταφέρεις?
ΝΑΙ.(ο ψυκτικός απάντησε αμέσως),ασυνείδητα έπρεπε να αποδείξει(όπως το περίμενα) ότι πράγματι είναι ο καλύτερος από όλους!

Οπότε δίνεις μία “υπόληψη” στον συνομιλητή σου και περιμένεις να την υποστηρίξει,είναι μία τεχνική που έχει αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις(όχι πάντα φυσικά).Το παρόν βιβλίο όπως έχεις δει,σου δίνει συνέχως ως εφόδια διάφορες τέτοιες τεχνικές,ώστε να έχεις πολλές εναλλακτικές λύσεις για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς “αντιστάσεις”.

Δεν έχει νόημα να σε κουράσω,ήδη κατάλαβες τον τρόπο,το πως λειτουργεί η διαδικασία αυτή,που εδώ σε αυτό το ΚΕΦΑΛΑΙΟ περιγράφω.

Άλλοι άνθρωποι που προτιμούν την επιβολή από την τακτική,μπλέκουν σε ενεργοβόρες,χρονοβόρες και ψυχοφθόρες καταστάσεις λόγω λάθος ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.

Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.