Ροή Ειδήσεων
Loading...



Ορισμός: Η αλόγιστη ροπή προς την πλεονεξία,η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη υπερβολή των ΘΕΛΩ μας,η χωρίς ηθικούς φραγμούς απαίτηση για ολοένα και μεγαλύτερη εκπλήρωση άχρηστων επιθυμιών.

Η απληστία δεν τελειώνει ποτέ, δεν ολοκληρώνεται ποτέ, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τίποτε,είναι μια ξέφρενη κούρσα προς το πουθενά, είναι όπως ένα αυτοκίνητο με χαλασμένα φρένα σ' έναν ατελείωτο κατήφορο προς την παρακμή, μια ακόρεστη επιθυμία για περισσότερο απ' όσο χρειαζόμαστε, για περισσότερα από το πιό πολύ που έχουμε, για περισσότερο από το υπερβολικά πολύ που έχουμε, γιατί έτσι, ο άπληστος συνεχώς προσπαθεί να ξεπεράσει την επιθυμία του, δίνοντάς της περισσότερα, ενώ εκείνη του ζητάει ακόμη κι ακόμη κι ακόμη.

Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής υπερβολή, μια υπερβολή χωρίς όρια,χωρίς ψυχολογική και συναισθηματική αρμονία,χωρίς αυτοέλεγχο.

Η αλόγιστη βουλιμία για υλικά,πιό πολλά,ακόμα πιό πολλά,ΘΕΛΩ όλο τον κόσμο,τα ΘΕΛΩ όλα δικά μου,όλα να μου ανήκουν,όλοι να με υπηρετούν,ΘΕΛΩ να είμαι ο Μονάρχης του κόσμου σκέπτεται και φανατσιώνεται ο άπληστος σε ακραίες μορφές της απληστίας που αγγίζουν τα όρια της σχιζοφρένειας.

Δεν έχει καμία σημασία κανένας άλλος,όλες οι απολαύσεις,οι ηδονές πρέπει να κατακτηθούν από τον ΑΠΛΗΣΤΟ.

Ο Άπληστος δεν μπορεί να οριοθετήσει λογικά τα ΘΕΛΩ του,μέσα στο πλαίσιο ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ.(Δες ξανά στην εισαγωγή σχετικά)
Γιατί η απληστία για πράγματα και ΘΕΛΩ που είναι λογικά οριοθετημένα μέσα στο πλαίσιο ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ για όλους!
Υπάρχει καλή μορφή απληστίας?Μα φυσικά όταν υπάρχει βουλιμία για το καλό,για το δίκαιο,για το ηθικό,για το χρήσιμο για όλους!

Όταν πλεονάζουν τέτοιου είδους ΘΕΛΩ, “η υγιής απληστία” όπως συχνά μου αρέσει να λέω,για όσο περισσότερο καλό υπάρχει,για όσο περισσότερο δίκαιο,ηθική,και χρησιμότητα όχι μόνο δεν αποτελεί πρόβλημα,αλλά αντίθετα από την αλόγιστη τάση αυτή μπορεί να γίνει καύσιμο για δράση,μπορεί να απελευθερώσει θετική ενέργεια λειτουργώντας ευργετικά για το άτομο και για την κοινωνία.
Δεν έχει μόνο σημασία τι καλό κάναμε,αλλά και τι καλό θα μπορούσαμε να κάνουμε,θα είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε αλλά δεν κάναμε.

Να είστε άπληστοι με το καλό,ζητώντας ακόμα περισσότερο,όσο περισσότερο είναι εφικτό μέσα στα όρια της δυνατότητας σας και των ικανοτήτων σας,η απληστία σας για να αποκτήσετε ολοένα και περισσότερα ιδανικά να σας κυριεύει!Οι “άλλοι” αργά ή γρήγορα θα ανατποδώσουν απλόχερα,θα σας σέβονται και θα σας εκτιμούν.
Ξαναθυμίζω στον αναγνώστη τη φράση από τη εισαγωγή(Εκλογικεύοντας τα ΘΕΛΩ):ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ αν αυτό που κάποιος έκανε δεν ήταν ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΧΡΗΣΙΜΟ και ΗΘΙΚΟ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΖΩΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Να είσατε άπληστοι για τέτοια επιτεύγματα,σε κάθε διαφορετική περίπτωση που το μυαλό σας έχει “γεμίσει” από άσκοπα και άχρηστα ΘΕΛΩ φροντίστε να το αδειάσετε επειγόντως,φροντίστε να “ακυρώσετε τις δυνάμεις καταστροφής” προτού αυτές αναλάβουν δράση!

Ο κακώς εννοούμενος άπληστος δεν μπορεί να ελέγξει τις επιθυμίες του, τις ορέξεις του, τις βουλιμίες του, δεν μπορεί να ελέγξει τις προσδοκίες του, το μέγεθος των δυνατοτήτων του, τις φαντασιώσεις του, με αποτέλεσμα να υπερβαίνει πάντοτε το όριό του και αυτή η υπέρβαση να τον οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα.Η πλήρη κατανόηση αυτού του ελαττώματος και η πρόωρη συγκράτησή του και στην πορεία η ακύρωσή του,είναι μια πράξη σωτηρίας για τον άνθρωπο.

Τα αγαθά της ψυχικής γαλήνης-αρμονίας και της πνευματικής ολοκλήρωσης δεν έρχονται με την προσθήκη όλο και περισσότερων υλικών αγαθών, αλλά με την αφαίρεση όλο και περισσότερων άχρηστων επιθυμιών για άχρηστα αγαθά.


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.