Ροή Ειδήσεων
Loading...



Ο άνθρωπος από τη φύση του μισεί την αβεβαιότητα,ο νούς έχει μία τάση να “αγαπά” το σίγουρο,το βέβαιο,το “ξεκάθαρο” συμπέρασμα.Η πλειοψηφία θέλει να κολυμπά σε ασφαλή νερά χωρίς αναταράξεις και εκπλήξεις.
Ο μέσος άνθρωπος θέλει να είναι “σίγουρος” πριν κάνει οτιδήποτε, δεν θέλει ο μέσος άνθρωπος να διακινδυνεύει,θέλει να πατά σε σταθερά θεμέλια...όπως πολύ συχνά ακούμε.
Το απρόβλεπτο μέλλον αποτελεί εμπόδιο για να αποφασίσει οτιδήποτε πριν αξιολογήσει,είτε προβλέψει τι θα συμβεί,σε τέτοιο βαθμό που όπως είδαμε ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραλύσεως από υπερανάλυση.


Όπου ο δαίμονας της αβεβαιότητας έχει έντονη και ισχυρή παρουσία,το ρίσκο σχεδόν εξαφανίζεται απο “λεξιλόγιό” μας,ο φόβος λειτουργεί ανασταλτικά για οποιαδήποτε δράση ή σκέψη αναφορικά με ένα αβέβαιο και “ανασφαλές” αύριο...
Ας “κάτσω στα αυγά μου” σκέφτεται ο “Δαιμονισμένος” από Αβεβαιότητα.

Είναι απορίας άξιο πως σε μία αβέβαιη φύση όπου όλα μπορούν να συμβούν,σε ένα κόσμο όπου τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο,πως σε ένα κόσμο γεμάτο εκπλήξεις,σε ένα “χαοτικό” σύμπαν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι ή σίγουροι 100%?

Αντί να δούμε το μέλλον ως πρόκληση το αντιμετωπίζουμε με φοβίες,αντί να το δημιουργήσουμε κάνουμε προφητείες,αντί να κοιτάξουμε με αισιοδοξία εμπρός φέρνουμε το “διάολο” στην πόρτα μας.

Είναι τόσοι οι αστάθμευτοι παράγοντες όταν υπολογίζουμε την μελλοντική έκβαση των πραγμάτων,που ανά πάσα στιγμή μπορούν τα σχέδιά μας να ανατραπούν.
Όμως ότι και να κάνουμε ,όσο κι αν σκεφτούμε,το μέλλον είναι από τη φύση του αβέβαιο και όχι προδιαγεγραμμένο.


Αυτή ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ του.

Φανταστείτε ένα μέλλον κομμένο και ραμένο στα δικά μας προσχεδιασμένα μέτρα πόσο ανιαρό θα ήταν?
Ναι φίλε μου θα ήταν “νερόβραστο” να μπορούσες να προσχεδιάζεις με ακρίβεια το μέλλον σου ή θα το πω ακόμα καλύτερα,πολύ βαρετό!
Θα έμοιαζε με στημένο παιχνίδι που δεν θα υπήρχε κανένα ενδιαφέρον να το παρακολουθούμε,γιατί η αναμονή της Νίκης,ο δρόμος προς την επιτυχία ίσως αξίζει περισσότερο από αυτή.

Να κάνεις το πρώτο βήμα φίλε μου,γιατί αν δεν το κάνεις ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου,δεν θα πετύχεις αν συνεχώς φοβάσαι την αβεβαιότητα,αν το ΡΙΣΚΟ ΣΕ ΦΟΒΙΖΕΙ,αν θέλεις να ζήσεις στην ουτοπική βεβαιότητα ενός προδιαγεγραμμένου κόσμου που όλα είναι προσχεδιασμένα απόλυτα,μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας...

Η αβεβαιότητα είναι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ,αξίζει να την χαρείς,αξίζει να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις,αξίζει να χάνεις που και που για να χαρείς τις νίκες σου,αξίζει να ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ μέσα στα πλαίσια της ΛΟΓΙΚΗΣ.

Ζούμε σε μία εποχή με ανεξάντλητη αβεβαιότητα,ας την χαρούμε λοιπόν!

Σημείωση:

Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.


0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.