Ροή Ειδήσεων
Loading...




Ειδικά στην εποχή που βρισκόμαστε, η πλειονότητα των απόψεων αποτελεί προϊόν των ''θέλω''(επιθυμίας),των προκαταλήψεων,της δεισιδαιμονίας,
της μεροληπτικής δειγματοληψίας και οι πιό πολλές από αυτές βασίζονται σε λανθασμένα στερεότυπα και μυθοπλασίες.
Η προπαγάνδα η συνεχής διάδοση ψευδών και κατασκευασμένων ειδήσεων και μαζί με την ''ένταση'' που η πληροφορία ''τρέχει'' στα ΜΜΕ της διαπλοκής,διαμορφώνει μία πραγματικότητα σε στυλ χόλιγουντ αναλόγως με τα συμφέροντα που διακυβεύονται με στόχο την εξυπηρέτηση των ισχυρών και των λίγων.

Υπάρχουν φορές που όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο περισσότερο η κοινή γνώμη το αναγνωρίζει ως αλήθεια!
Πλέον δεν χρειάζονται τα τανκς για να επιβάλλουν μία άποψη,η γυάλινη οθόνη είναι υπερ-αρκετή ώστε αναίμακτα και χωρίς σωματική βία (παρά μόνο ψυχολογική) να ''περάσει'' τα μυνήματά της,σε ευκολόπιστους αποδέκτες(τηλεθεατές,αναγνώστες).

Σε περίπτωση που τα μυνήματα δεν γίνονται πειστικά τότε ένας βομβαρδισμός επιχειρημάτων από ειδικούς και αξιωματούχους οι οποίοι επιστρατεύονται για να διαμορφώσουν κατάληλα τις συνθήκες αποδοχής,ώστε η ''μάζα'' να εστερνιστεί την άποψη των ειδικών.

Π.Χ. α)Για να πουληθεί ένα φάρμακο και να αυξήσει μετέπειτα τις πωλήσεις του,καθηγητές ιατρικής το προμοτάρουν και το προωθούν ως απαραίτητο ανεξάρτητα αν είναι ή όχι!

β)Οικονομολόγοι με κύρος επιστρατεύονται στην προπαγάνδα της λιτότητας ενώ αυτή δεν εξυπηρετεί κανένα αλλά ούτε και το κοινωνικό σύνολο,με την πρόφαση ότι αλλιώς δεν γίνεται (πράγμα που όπως ξέρουμε δεν ισχύει σε μία εποχή που χρέη και χρήμα είναι πλασματικά).

γ)Δυσνότητες θεωρίες,επιβλητικές λέξεις που θα γίνουν κλισέ στο συνεχές τους άκουσμα,παρασύρουν την ''μάζα'' σε επαγωγικά συμπεράσματα απολύτως λανθασμένα.
Tο φένεσθαι και η επιφανειακή ανάλυση δείχνουν ουσιαστικά ,ενώ η ουσία είναι άλλη.

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης σκεπάζει κρίσιμα γεγονότα που μας αφορούν αντικαθιστώντας τα από ασήμαντης φύσεως γεγονότα:
Π.χ ποδοσφαιρικά,ψευτοσκάνδαλα,''σεισμούς'',καταστροφολογίες κ.α.,ανακατευθύνοντας την προσοχή των πολιτών από τα σημαντικά που τους αφορούν σε ασήμαντα χωρίς ουσία.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η πληροφορία που ρέει μόνο αν αξιολογηθεί διεξοδικά μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αληθές από το ψευδές,αλλά και τι εξυπηρετεί?

Όμως το ''σύστημα'' γνωριζει καλά τις συνέπειες του φόβου στον μέσο άνθρωπο και φροντίζει να τον συντηρεί με όλα τα μέσα που διαθέτει γιατί ''Ο Φοβισμένος άνθρωπος εύκολα χειραγωγείται''.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η πτώση αεροπλάνου: όταν αυτό συμβεί, η ένταση της πληροφορίας είναι τόσο μεγάλη εν σχέση με τα τροχαία δυστυχήματα,που οι περισσότεροι αισθάνονται άνετα να ταξιδέψουν 2-3 ώρες με το αυτοκίνητό τους παρά με το αεροπλάνο,παρότι στατιστικά το αεροπλάνο είναι πολύ πιό ασφαλές μεταφορικό μέσο από το αυτοκίνητο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? Δες την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως νομίζεις ή θα ήθελες να είναι!

Σημείωση:

Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.