Ροή Ειδήσεων
Loading...


Όπως είδαμε η υπερανάλυση και ο φόβος της επίκρισης (τι θα πούνε αν αποτύχω?) οδηγεί σε αναποφασιστικότητα.
Άν κάθε φορά υπάρχει δυσκολία αποφάσεων και αναβλητικότητα στην δράση,
αργά ή γρήγορα ο ΧΡΟΝΟΣ θα σε σαρώσει,θα μείνεις άπραγος και θα βουλιάξεις στην στασιμότητα,θα αναγκαστείς να ζήσεις μία ζωή που τελικά άλλοι θα αποφασίζουν τα πάντα για εσένα.

Στο παιχνίδι της ζωής,ο ΧΡΟΝΟΣ είναι περιορισμένος και δυστυχώς δεν μπορούμε να αναπλάσουμε χαμένο χρόνο,δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν όπως γίνεται σε κάποιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους που έχουν καλές ιδέες νομίζω,κάποιοι άλλοι είναι και αρκετά έξυπνοι οι οποίοι είναι αναποφασιστικοί και αναβλητικοί όταν έρθει η ώρα της δράσης,αποτέλεσμα:
Δεν υλοποιούν ποτέ τα σχέδια που έχουν καταστρώσει,αφού δεν πέρνουν την απόφαση να το κάνουν είτε αναβάλλουν συνεχώς σε σημείο που ο ΧΡΟΝΟΣ έχει τελειώσει,τους έχει ισοπεδώσει.

Είναι πολύ καλύτερο να πάρεις μία απόφαση με υψηλό ρίσκο αποτυχίας,να κινηθείς παρά να βουλιάξεις στην ΑΠΡΑΞΙΑ του τίποτα,Make the move(κάνε την κίνηση) λοιπόν...

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ έλεγε πως «το εγώ όταν εκπαιδευτεί γίνεται λογικό, δεν κυριαρχείται πλέον από την αρχή της ευχαρίστησης, αλλά υπακούει την αρχή της πραγματικότητας, που επίσης στο βάθος αποζητά την απόκτηση ευχαρίστησης, αλλά ευχαρίστηση που την εξασφαλίζει λαμβάνοντας υπόψιν την πραγματικότητα, ακόμα και αν η ευχαρίστηση αναβάλλεται και λιγοστεύει».

Η ίδια Αρχή της Ευχαρίστησης μπορεί να είναι υπεύθυνη για την αναβλητικότητα επειδή κάποιος μπορεί να προτιμά την αποφυγή αρνητικών συναισθημάτων και να καθυστερεί τις εργασίες οι οποίες προκαλούν άγχος.
Ναι ίσως είναι δυσάρεστο όπως μας λέει ο Φρόυντ να δράσουμε,ίσως έχει “πόνο” κάποιες φορές η δράση,ίσως είναι δύσκολο το μονοπάτι που επιλέξαμε,ίσως θέλει πολύ κουράγιο και πολλές δυνάμεις και ψυχικό σθένος η εκπλήρωση ενός σκοπού,ίσως χρειαστεί να “κουραστούμε” βιολογικά,ίσως το ένα είτε το άλλο.

Όσα ίσως κι αν συλλογιστούμε υπάρχει μία βεβαιότητα: Αυτός που ΤΙΠΟΤΑ δεν κάνει,δεν θα ηττηθεί,αλλά ποτέ του δεν θα γίνει και ΝΙΚΗΤΗΣ,χωρίς ΔΡΑΣΗ επιτυχία δεν υπάρχει,όσες σκέψεις και αν κάνουμε,όσο καλό και να είναι ένα πλάνο.

Είναι αδύνατον να υπάρξει
βελτίωση,ανάπτυξη,πρόοδος
χωρίς αποφάσεις τις οποίες ακολουθεί δράση.

Όσες περισσότερες αποφάσεις αναγκάζεσαι να πάρεις, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία επιλογής που έχεις.

ΑΠΟΦΑΣΗ σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αφού αναλαμβάνεις την ΕΥΘΥΝΗ των πράξεών σου που ο ίδιος ορίζεις.Είδαμε παραπάνω τις απαντήσεις στο ερώτημα: Θέλουμε την ελευθερία μας? Η απάντηση για αυτόν που μεταθέτει την ευθύνη της ζωής του συνεχώς σε άλλους,σε αυτόν που δεν ορίζει τη μοίρα του είναι ΟΧΙ.
Ένας άβουλος κακομοίρης που περιμένει την προστασία από άλλους,μόνο που όπως είπαμε η προστασία δεν είναι δωρεάν,έχει τίμημα:Την “σκλαβιά”...

Ο Χρόνος “καταβροχθίζει” την ζωή όσων περιμένουν πολύ,σε τέτοιο βαθμό που δεν τους αφήνει τίποτα για να “φάνε” από αυτή.

Σημείωση:

Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.