Ροή Ειδήσεων
Loading...



Δόξα το θεό που έχω ένα μεροκάματο να ζήσω ακούγεται ολοένα και πιό συχνά από τον κόσμο.Άλλοι δεν έχουν ούτε να φάνε!
Το αντίτιμο για την εργασία θυμίζει χαρτζιλίκι μικρού παιδιού,αλλά παρ” όλ αυτά ο γενικός φόβος και ανασφάλεια μας κάνει να προσαρμοστούμε (όπως αρκετοί λένε) στην σκληρή Νέα Πραγματικότητα.

Άντι της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων,ο πληθυσμός πέφτει στην παγίδα να σχετικοποιήσει τις ανάγκες του και να οριοθετήσει τις ικανότητές του σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο που βιώνει.

Κι αν κάποιος επιχειρεί να μιλήσει για ''όραμα'' για κάποια ιδέα,μία προοπτική που είδε,η ερώτηση είναι αποκαρδιωτική:Μήπως ζείς σε άλλη χώρα?
Λες και δεν υπάρχει καμία ελπίδα καμία σωτηρία και όλοι είναι καταδικασμένοι σε οικονομικό θάνατο.
Κι όμως κάποιοι λίγοι βρίσκουν λύσεις αγνοώντας κάθε αρνητικό σχόλιο,κριτική και σκέψη υλοποιώντας τα δικά τους πλάνα,όπως αυτοί τα οραματίστηκαν.

Κάποιοι άλλοι ακόμα πιό τολμηροί καταφέρνουν το αδιανόητο για τους πολλούς,να μεγαλουργήσουν ενάντια σε όλα και όλους,που είτε βουλιάζουν είτε νομίζουν ότι θα βουλιάξουν!

Δεν έχει πάντα σημασία η πραγματικότητα αλλά ο τρόπος με τον οποίο εμείς οι ίδιοι την αντιλαμβανόμαστε όπως σοφά ειπώθηκε απο τον Επίκτητο.

Σε κάθε αντιξοότητα και δυσκολία το να καλούμε και να φέρνουμε ''το διάολο στην πόρτα'' μας χωρίς να χρειάζεται, είναι λανθασμένη τακτική.

Ακόμα και υπό την απειλή ενός ανύπαρκτου κινδύνου ο μέσος άνθρωπος μπορεί να λυγίσει.Είναι τόσο ισχυρή η ανατροφοδότηση αρνητικών συναισθημάτων από τον έναν στον άλλο που στο τέλος κάθε θετική και δημιουργική σκέψη χάνεται από την αυτοτροφοδότηση των αρνητικών.
Η κατάληξη όπως στην αρχή είπαμε?
Δόξα το θεό που έχω ένα μεροκάματο να ζώ!

Αυτοπροσδιορίζουμε τον εαυτό μας στους ηττημένους και υποτιμούμε κάθε πιθανή δυνατότητά μας σε μία γενικευμένη συμφωνία αυτοπαράδοσης που επικρατεί στην πλειονότητα της κοινωνίας.

Ίσως ο Μπουκόφσκι έχει δίκιο:


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? 
Αξιολόγησε τα θετικά σου σημεία και δυνατότητες,βάλε υψηλούς στόχους.Μπορείς!


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.