Ροή Ειδήσεων
Loading...



Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε σύρει τόσο χαμηλά κάνοντας να τον μισήσεις. (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ)

Μη χάνεις το ηθικό πλεονέκτημα! Ο ανώτερος άνθρωπος δείχνει αδυναμία ενώ είναι δυνατός και ο κατώτερος άνθρωπος δείχνει δύναμη ενώ είναι αδύναμος(Θα συμπληρώσω εγώ).

Ορισμός: Βλαβερή ενέργεια που γίνεται σε βάρος κάποιου με σκοπό την εκδίκηση ή γενικά την αντιμετώπιση αντίστοιχης βλαπτικής ενέργειάς που προηγήθηκε εις βάρος του(αντίμετρο).Μερικά συνώνυμα της λέξης είναι αντεπίθεση,αντίμετρα,εκδίκηση,αντεκδίκηση.

Όμως υπάρχουν και προληπτικά αντίμετρα-αντίποινα όπου αυτός που προβαίνει σε αυτά έχει ως σκοπό να μην αποκτήσει η βλαπτική εις βάρος του ενέργεια “σάρκα και οστά”
Επίσης υπάρχουν αντίποινα για να αποτραπεί η συνέχεια βλαβερών ενεργειών,αλλά και να μην υποστεί κάποιος ακόμα μεγαλύτερη “βλάβη”.

Εξαρτάται από το πόσο βλαβερή είναι η ενέργεια που δεχθήκαμε για να αξιολογήσουμε την αξία να προβούμε ή όχι σε αντίποινα,αντίμετρα...

Αν π.χ. κάποιος μας “έθιξε λεκτικά” είναι ανόητο να εκδικηθούμε κάνοντας αντίποινα,αν όμως κινδυνεύει η ζωή μας τότε αμέσως πρέπει να σκεφθούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον άλλο!

Είναι αναγκαίο να πάρει το μύνημα” με ανάλογης έντασης ενέργεια,αντίποινα άμεσα χωρίς χρονοτριβές,ειδικά στην περίπτωση που ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.Δεν ισχύει πάντα το ότι μόνο με κατάληλη “κουβέντα” μπορούμε να αποφύγουμε μία δυσάρεστη κατάσταση που κάποιος δημιουργεί εις βάρος μας!

Ακόμα πιό σκληρά και αποτελεσματικά μπορούμε να οδηγήσουμε τη σύγκρουση σε “μεγαλύτερα όρια”,τραβώντας καλά το σχοινί(χωρίς να το σπάσουμε αρχικά),για να δείξουμε ξεκάθαρα και να στείλουμε το μήνυμα στην άλλη πλευρά που μας βλάπτει ότι: Εδώ η αντίδραση θα είναι οργανωμένη,με ισχύ και θάρρος και οποιαδήποτε βλαπτική ενέργεια και βία θα έχει ανάλογες συνέπειες χωρίς όρια.

Προσέξτε καλά τη λέξη αντίδραση,η λέξη από μόνη της νομίζω έχει αίσθηση δικαίου και χρησιμότητας,αντιδρώ!Δεν αφήνω κανέναν να με βλάψει με κακόβουλες ενέργειες,δεν αφήνω κανένα να εκπληρώσει την κακία του κάνοντας κάτι κακό(πχ απειλή κατά της ζωής) εναντίον μου,ενώ εγώ δεν έχω βλάψει.

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι(πιστεύω πολύ λίγοι) έχουν βαθιά ριζωμένη μέσα τους την εγκληματικότητα και την κακία πράττουν βίαια χωρίς ουσιαστικό λόγο...
Όσους τόνους μελάνι και να “χύσουμε” για να επανέλθουν στο δρόμο του ΚΑΛΟΥ,ΗΘΙΚΟΥ,ΔΙΚΑΙΟΥ και ΧΡΗΣΙΜΟΥ μάλλον θα αποτύχουμε...

Όταν η λογική λύση εξαντλήσει τα όρια της,όταν η ευγενική προσσέγιση προσκρούει σε ανυπέρβλητους τοίχους κακίας,όταν οι βλάβες που μπορεί να υποστούμε είναι σχεδόν σίγουρες,όταν η “διπλωματία” και η καλή θέληση αποτύχουν μετά όμως από επίπονες προσπάθειες,τότε τα αντίποινα,τα αντίμετρα είτε η αντίδραση με κάθε ηθικό,λογικό και δίκαιο μέσο είναι αναπόφευκτη,πρέπει με θάρρος να αντιδράσουμε!

Ας δώσουμε όμως και ένα παράδειγμα που τα αντίποινα είναι όχι μόνο άνευ ουσίας,αλλά πολύ κακός χειρισμός.Πολλές φορές στη ζωή μας,κάποιος από θυμό μπορεί να μας βρίσει,προσβάλλει,αποδοκιμάσει δικαία ή άδικα.

Ο μέσος άνθρωπος,θα αντιδράσει παρορμητικά χωρίς αυτοέλεγχο(δες ξανά στην εισαγωγή)ανταποδίδοντας με τον ίδιο τρόπο.Έτσι πέφτει στο νοητικό επίπεδο αυτού που π.χ. Τον βρίζει με αποτέλεσμα να χάνει την αυτοκυριαρχία του,παραδίδοντάς την σε ένα χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο ο άλλος κινείται...
Εάν ψύχραιμα δεν προβείς σε αντίποινα παραμένεις ήρεμος και λογικός,εκπλήσσεις τον άλλο και διατηρείς το δικό σου επίπεδο ψηλά κρατώντας την αυτοκυριαρχία σου,διότι ο άλλος ξέρει να πολεμήσει στα “χαμηλά” αλλά όχι σε υψηλό επίπεδο.

Είναι αλήθεια αυτό που λένε:Η Βλακεία είναι ανίκητη και επίσης: Μην πέσεις στο επίπεδο ενός ηλίθιου,θα σε κερδίσει 99%!

Όταν ο κίνδυνος από τις ενέργειες κάποιου είναι “μικρός”,όταν δεν απειλούμαστε ουσιαστικά,ας σταθούμε στο ύψος μας:
Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε σύρει τόσο χαμηλά κάνοντας να τον μισήσεις. (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ)
Μη χάνεις το ηθικό πλεονέκτημα! Ο ανώτερος άνθρωπος δείχνει αδυναμία ενώ είναι δυνατός και ο κατώτερος άνθρωπος δείχνει δύναμη ενώ είναι αδύναμο(Θα συμπληρώσω εγώ).

Το συγκεκριμένο μέρος του βιβλίου μας δείχνει και την άλλη πλευρά,μας δείχνει ότι ο κόσμος δεν είναι πλασμένος ιδανικά,μας δείχνει ότι κάποιες φορές οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια στην επικοινωνία,υπάρχουν περιστάσεις που η αντίδραση είναι προτιμότερη από την επικοινωνιακή οδό,όπου η δράση αποκτά ηγετικό ρόλο.
Έτσι λοιπόν κλείσαμε και αυτή την παρένθεση “εκτός θέματος”...

Συμπέρασμα?Αξιολόγησε τον κίνδυνο σωστά,αν είναι αμελητέος είτε ανύπαρκτος να σταθείς στο ύψος σου με ανωτερότητα,αν όχι και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός τότε ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ άμεσα.

Σημείωση:

Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.