Ροή Ειδήσεων
Loading...


Εκλογικεύοντας τα ΘΕΛΩ μέσα στο πλαίσιο ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ.




Κινητήριος δύναμη για την επίτευξη στόχων και σκοπών αποτελεί η ΕΠΙΘΥΜΙΑ και μάλιστα η “ζωήρη” επιθυμία με πάθος.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν επιθυμίες,αλλά κάποιες επιθυμίες καταλήγουν σε όνειρα ζωής κάποιες φορές π.χ. Να γίνω πλούσιος με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υλικές απολαύσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα από τον πλουτισμό.






Διότι η οικονομική ανεξαρτησία όταν έχει και μέγεθος(πολλά χρήματα),από τη μία μας λύνει το πρόβλημα της επιβίωσης και από την άλλη μας δίνει τη δυνατότητα,να αποκτήσουμε χρήσιμα υλικά που μας ευχαριστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα,αλλά και περιττά αντικείμενα τα οποία ικανοποιούν ψυχολογικές απαιτήσεις,όπως το Γόητρο,Ματαιοδοξίες,Δύναμη,Εξουσία κ.ο.κ

Παραμένωντας στο ΘΕΛΩ για πλουτισμό(διότι είναι πολύ συχνή επιθυμία των ανθρώπων),μπορούμε να διακρίνουμε κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:
Οικονομική ανεξαρτησία,Οριστική λύση στα προβλήματα της επιβίωσης,Πολυτελή και Άνετη ζωή,ικανοποίηση και εκπλήρωση κάθε ψυχολογικού “απωθημένου”,κοινωνική ισχύ,Αναγνώριση και Γόητρο.Η δύναμη να ικανοποιήσουμε καπρίτσια,ματαιόδοξα πλάνα,να νιώθουμε ότι ασκούμε εξουσία,Να νιώσουμε Ανωτερότητα κ.ο.κ

Όμως πέρα από την επιβίωση και την εκπλήρωση για “λογικές” ψυχολογικές απαιτήσεις,ο πλουτισμός εξυπηρετεί και αρρωστημένες νοοτροπίες και επιθυμίες(που ήδη αναφέραμε).
π.χ. Η αίσθηση να κάνουμε ότι “γουστάρουμε” αψηφώντας τον συνάνθρωπό μας,βλέποντάς τον σαν μηδενικό ,μας οδηγεί σε παραλογισμούς και άκρατη ροπή προς την “άλογη” επιθυμία στο κακό και το  ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ.

Η αχόρταγη επιθυμία για πλούτο μας οδηγεί στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ,το ΦΘΟΝΟ, την Μισαλλοδοξία,την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ,τον ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ.Μας οδηγεί στο να αναδείξουμε κάθε πλευρά ανθρώπινης “κακίας” υπάρχει,καταρρίπτοντας κάθε ΗΘΙΚΟ ,ΔΙΚΑΙΟ και ΕΥΓΕΝΙΚΟ κίνητρο(έμφυτο συναίσθημα καλοσύνης)που ενυπάρχει μέσα μας.

Πολλοί αναγνώστες αυτή τη δεδομένη στιγμή θα σκεφθούν “διάφορα”: Ας έχω εγώ τα “φράγκα”,ας είμαι πλούσιος και τα άλλα όλα είναι μπαρούφες.Καλύτερα πλούσιος και να με μισούν,παρά φτωχός.Και τι κατάλαβα τόσο καιρό που ήμουνα καλός?.Δεν πάνε να πνιγούν όλοι εγώ και η οικογένειά μου να είμαστε καλά.Ας έχω εγώ τα λεφτά και δεν με νοιάζει τίποτα και κανένας. κ.ο.κ παρόμοιες σκέψεις θα τριγυρνάνε στο κεφάλι τους...
Όμως ΗΘΙΚΗ και ΔΙΚΑΙΟ είναι άγραφα αιώνιοι νόμοι που κουβαλάμε στο DNA ως πληροφορία απο την γέννησή μας.

Αν και δεν υπάρχουν ευδιάκριτα όρια ανάμεσα στο ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ,αν και ο ορισμός του τι είναι ΚΑΛΟ και τι ΚΑΚΟ είναι δύσκολος,κατά περίεργο τρόπο ο διαχωρισμός τους είναι καταγεγραμμένος σε κάθε κύτταρό μας,είναι καλά τυπωμένος στην ανθρώπινη συνείδηση,στο DNA που κληρονομήσαμε.

Υπάρχει μία σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα στους ανθρώπους στο τι είναι ΚΑΛΟ και τι ΚΑΚΟ,υπάρχει ένας αόρατος και αιώνιος μηχανισμός επαναφοράς των πραγμάτων στο ΔΙΚΑΙΟ και το ΗΘΙΚΟ,μία πανανθρώπινη συνείδηση καταγεγραμένη στην κληρονομικότητά μας που αυτοματοποιημένα αποδέχεται το ΚΑΛΟ και απορρίπτει το ΚΑΚΟ.

Αν έτσι είναι,αν έτσι βαθιά μέσα τους σκέπτονται σχεδόν όλοι οι άνθρωποι,αν η ανθρώπινη φύση είναι ΕΥΓΕΝΙΚΗ(μάλλον είναι όσο αναζητά το γιατί),αν έχει δίκιο ο Αριστοτέλης ότι είμαστε Φύση κοινωνικά όντα,τότε ο τελικός σκοπός του ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι κάθε τι ΚΑΛΟ,κάθε τι ΗΘΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ.

Οπότε πλουτισμός χωρίς σωστά κίνητρα και μέσα είναι,εκτός από ανούσιος,απεχθής και περισσότερα προβλήματα θα “φέρει” παρά θα λύσει!
Το ζητούμενο είναι μία εκλογίκευση των ΘΕΛΩ μέσα στα πλαίσια της τριπλέτας ΗΘΙΚΗ-ΔΙΚΑΙΟ-ΚΑΛΟ.
Είναι πολύ πιό εύκολο να επιτευχθούν στόχοι που αποσκοπούν σε κάτι ΚΑΛΟ,ΗΘΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ λόγω της (περίπου) ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ που θα χαίρουν.
Είναι πολύ πιό εύκολο να εμφανιστούν ακόλουθοι,συνοδοιπόροι και συμμαχίες που θα συντελέσουν στην επίτευξη τέτοιου είδους στόχων και σκοπών.

Είναι πολύ ποιό εύκολο να επιτύχουμε αν φανούμε χρήσιμοι,καλύπτοντας τις ανάγκες των άλλων παρά αν είμαστε ιδιοτελείς και εγωκεντρικοί.
Καλά,καλά εσείς που ακόμα διαφωνείτε μην βιάζεστε πάρα πολύ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ αν αυτό που κάποιος έκανε δεν ήταν ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΧΡΗΣΙΜΟ και ΗΘΙΚΟ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΖΩΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Όποιος λοιπόν έχει μία επιθυμία η οποία είναι ζωηρή,όποιος ποθεί διακαώς κάτι,όποιος με όλες του τις δυνάμεις κινηθεί προς ένα σκοπό και στόχο που δεν παραβιάζει τους Φυσικούς Νόμους μπορεί να ΠΕΤΥΧΕΙ,ειδικότερα όμως όταν οι επιθυμίες βρίσκονται μέσα στο προηγούμενο “πλαίσιο” τότε σχεδόν τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Η επιτυχία σε αυτό το ΠΛΑΙΣΙΟ εκτός από υλικό πλούτο,απλόχερα θα μας δώσει εσωτερική γαλήνη και ψυχική αρμονία,θα μας χαρίσει συναισθηματικό πλούτο και ευδαιμονία.

Σημείωση:

Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.