Ροή Ειδήσεων
Loading...


Μερικές παρατηρήσεις πριν τη συνέχεια...

Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα προς την επιτυχία,λίγες παρατηρήσεις-επισημάνσεις εκ' μέρους μου θα “ξεδιαλύνουν” οποιοδήποτε θολό τοπίο υπάρχει στο μυαλό του αναγνώστη ακόμα...
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι εγχειρίδιο επιτυχίας,όπου ως επιτυχία εννοούμε μονολιθικά τον πλουτισμό (χρήμα & υλικά αγαθά).


Η επιτυχία είναι πολλά άλλα και εκτός του πλουτισμού.
Προσπαθώ να αναδείξω τις τόσο υποτιμημένες στην εποχή μας αξίες:
ΗΘΙΚΗ,ΚΑΛΟΣΥΝΗ,ΔΙΚΑΙΟ,ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΑ,ΣΕΒΑΣΜΟΣ κ.ο.κ ως υψίστης σημασίας εργαλεία για την διαμόρφωση της πραγματικότητας,ώστε να εκπληρωθούν τα ΘΕΛΩ μας.

Οι “κατάληλες σφαίρες” για να “βρούμε” τους στόχους μας δεν είναι απαραίτητα από σκληρό ατσάλι,όπως συνεχώς αναδεικνύουμε,είναι “μαλακές”-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ,χωρίς να χρειάζεται να τραυματίζουν όποιον βρούνε στην πορεία τους προς την επιτυχία.

Η στοχοπροσήλωση χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν ο παράγων ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τα πολυσύνθετα,περίπλοκα και πολύπλευρα συστατικά που τον αποτελούν,όχι μόνο δεν θα είναι εφικτή αλλά η παρέκλιση και η απόκλιση θα οδηγήσει τις “άψυχες” αυτές σφαίρες εκτός στόχου και στόχων.
Όποιος γνωρίζει κάπως καλά την σχέση αίτιο-αποτέλεσμα μάλλον θα συμφωνήσει μαζί μου,σε μία φράση που συχνά χρησιμοποιώ:
Οι αριθμοί δεν κάνουν τους Ανθρώπους,Οι Άνθρωποι κάνουν τους αριθμούς,σε μία εποχή όπου οι αριθμοί προβάλλονται ως το ζητούμενο,σε μία εποχή όπου επικρατεί μία “μανιακή αριθμολαγνεία”,σε μία εποχή όπου το χρήμα είναι τα πάντα και οι άνθρωποι υπηρετούν το χρήμα(μέσο συναλλαγών),αντί το χρήμα να υπηρετεί τον άνθρωπο(το δημιουργό του).Σε μία εποχή όπου το άτομο αξίζει λιγότερο απο τους αριθμούς!
Σε καμία περίπτωση δεν εύχομαι να επιτύχει κάποιος(κάνοντας χρήση έστω και μίας παραγράφου απο το παρόν βιβλίο),εάν ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός θα είναι βλαπτικός για τους άλλους,αν είναι άδικος και τον ηδονίζει η κακία.
Το βιβλίο αυτό έχει ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και κάθε “δύναμη” που τυχόν κάποιος αποκτήσει διαβάζοντάς το θα προκύψει μέσα απο λέξεις όπως:
ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ,ΧΡΗΣΙΜΟ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΑ κ.ο.κ κάθε λέξη που θα επιτύχει να υψώσει το μπόι της ανθρωπότητας όλης.
Κάθε λέξη και φράση που θα κάνει τον αναγνώστη να πλησιάσει ολοένα και ποιό κοντά στην πεμπτουσία της επιτυχίας:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,γεμάτος χαρά και ευεξία,να είναι άνθρωπος με ευδαιμονία,να απολαμβάνει τα υλικά αγαθά που η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ προσφέρει,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που αγαπά και αγαπιέται,που μπορεί να συμπονέσει και να τον συμπονέσουν,να βοηθήσει και να τον βοηθήσουν.
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.
Θα συμφωνήσω με τον Άγγλο Συγγραφέα Σάμουελ Τζόνσον που εύστοχα λέει: Η ακεραιότητα χωρίς γνώση είναι αδύναμη και άχρηστη. Η γνώση χωρίς ακεραιότητα είναι επικίνδυνη και τρομακτική.
Τώρα που ξεδιαλύναμε κάποιες “λεπτομέρειες” μπορώ να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη “δύναμη” το υπόλοιπο μέρος,αγαπητοί φίλοι και φίλες μου.
(Ωραία αίσθηση η δημιουργία,αλλά το να μεταφέρεις σκέψεις στο χαρτί είναι μεγάλη ηδονή...)

Σημείωση:

Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.