Ροή Ειδήσεων
Loading...



Η γνώση είναι δύναμη,αλλά μόνο δυνητική ισχύ έχει όταν η δράση απουσιάζει!Εάν η γνώση δεν οργανωθεί κάτω από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα(πλάνο) δράσης με στόχο την επίτευξη σκοπών,τότε δεν έχει ίσως πρακτική χρησιμότητα,ειδικότερα στην απόκτηση υλικών αγαθών(πλούτο).
Ενώ τα πανεπιστήμια παρέχουν στους φοιτητές γενικές και εξειδικευμένες γνώσεις δεν διδάσκουν πως αυτή η γνώση μπορεί να αξιοποιηθεί πρακτικά μετά την απόκτησή της.


Αν και η γνώση βοηθά την μόρφωση,δεν συνεπάγεται ότι αυτός που ξέρει(έχει γνώση) είναι και απαραίτητα μορφωμένος.
Ένα άτομο που έχει μάθει να ελέγχει σκέψεις και συναισθήματα,να μπορεί να επικοινωνεί με ευχάριστο και σωστό τρόπο με το περιβάλλον(άλλους),να χειρίζεται καλά και μέσα στα πλαίσια της ευγένειας τους άλλους,να δανείζεται και να χρησιμοποιεί την γνώση των άλλων προς όφελός του(π.χ έχω επιχείρηση και την στελεχώνω με κατάληλα εξειδικευμένα άτομα),είναι ένα μορφωμένο άτομο.

Γνώση και μόρφωση δεν είναι το ίδιο,ο μορφωμένος άνθρωπος είναι δεξιοτέχνης στο συναίσθημα(το δικό του και των άλλων),είναι άτομο που ξέρει τα όριά του και τα όρια των άλλων,με αποτέλεσμα αναγνωρίζει εύκολα το “πλαίσιο” στο οποίο κάθε διαφορετική στιγμή κινείται και δρα.
Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος που έχει Γνώση αλλά ταυτόχρονα είναι μορφωμένος και δραστήριος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα απο το μέσο όρο.
Να σκέπτεσαι σαν άνθρωπος της δράσης και να δρας σαν σκεπτόμενος άνθρωπος “μορφωμένα”.
Μόρφωση σημαίνει μορφή,συγκεκριμένο σχήμα κυριολεκτικά,καλύτερα διαμορφωμένη προσωπικότητα επι της ουσίας.
Ο μορφωμένος άνθρωπος έχει λειτουργικό χαρακτήρα,ξέρει να δράσει πρακτικά(λειτουργικά) και ταυτόχρονα έχει ένα αρμονικό(ισορροπημένο) εσωτερικό κόσμο(ψυχισμό),έχει αναβαθμισμένο Θυμικό,υπό την έννοια ότι το θυμικό του δεν είναι αδέσποτο και απόλυτα παρορμητικό.
Η δράση αποτελεί το μέσον που Γνώση και Μόρφωση θα μεταβούν απο το δυνητικό τους στάδιο στην πράξη και τις απαιτήσεις της πραγματικότητας.
Ο εν” δυνάμει άνθρωπος,θα γίνει εν” ενεργεία άνθρωπος που υλοποιεί όταν δρα,που θα επιτυγχάνει στόχους και σκοπούς.
Αυτός που θα δράσει,μπορεί να πετύχει ή να αποτύχει,αυτός όμως που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΡΡΟΣ να χρησιμοποιήσει Γνώση και Μόρφωση μέσα από την δράση,θα οδηγηθεί στο ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ.
Το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας δώσει την “μόρφωση”(δεξιότητες,λειτουργικότητα) που πιθανόν σας λείπει και θα σας αφυπνίσει να δράσετε όταν πρέπει και όπου πρέπει,μέσα από τον ορθολογισμό,με το σωστό και πρέποντα τρόπο.

Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.