Ροή Ειδήσεων
Loading...



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 ΚΑΝΕ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Δείξτε μου έναν άνθρωπο που δεν θέλει να δείχνει ΔΙΚΑΙΟΣ,μάλλον δύσκολα θα βρείτε κάποιους.Δείξτε μου έναν άνθρωπο που δεν θέλει να δείχνει ΑΝΩΤΕΡΟΣ,μάλλον δύσκολα κάποιος θα καταργήσει τον Εαυτό του όπως είπαμε ήδη.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες θέλουν να “φανούν” φιλεύσπλαχνοι, πονόψυχοι, φιλάνθρωποι κάνοντας ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ έτσι ώστε να καλύψουν τα ψυχολογικά τους κενά και τύψεις.




Όλοι μέσα από τις πράξεις τους ζητούν αποδοχή,όμως όταν η αποδοχή αυτή τους προσδίδει τα προηγούμενα χαρακτηριστικά η χαρά,η ευχαρίστηση είναι “διπλή”.
Κάνε κάποιον να νιώσει τύψεις-ενοχές για το ότι είναι ΑΔΙΚΟΣ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΣΚΛΗΡΟΣ και θα δεις πόσο μπορεί να “μαλακώσει”...
Δώσε σε κάποιον την ευκαιρία να σου αποδείξει την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ του και θα δεις ότι πολύ πρόθυμα θα πράξει ανάλογα.
Ας δούμε 2 διαφορετικούς χειρισμούς απέναντι σε έναν αστυνομικό πριν ακόμα βεβαιώσει την παράβαση που κάνατε.
Στην πρώτη περίπτωση είστε εκνευρισμένοι και επιθετικοί απέναντί του κάνοντας κριτική στην πρόθεση του να σας βεβαιώσει την “κλήση”,είναι προφανές όπως όλοι απο την εμπειρία σας γνωρίζετε,ότι κατά 99% απλά θα σας κόψει ένα ωραίο πρόστιμο στην καλύτερη περίπτωση,και ανάλογα το παράπτωμά σας θα σας αφαιρέσει πινακίδες είτε και δίπλωμα ταυτόχρονα,μία αρκετά δύσκολη υπόθεση-να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο για κάποιους μήνες πιθανότατα!
Στην 2η περίπτωση όπου κάποιος αποδεχτεί το σφάλμα του αμέσως και κάνει επίκληση στα ευγενικά κίνητρα του αστυνομικού ίσως γλιτώσει,με μικρότερο πρόστιμο μάλλον και έχοντας δίπλωμα και πινακίδες...
Καταλαβαίνω απόλυτα ότι κάνετε το καθήκον σας,ότι έχετε δίκιο και το ότι υπήρξα απρόσεκτος,είπα σε ανάλογο περιστατικό σε “όργανο της τάξης” που με είδε να περνώ με κόκκινο.Αν και ο αστυνομικός αμέσως “κάλμαρε” συνέχισε: Ναι αλλά μπορεί να σκοτωθεί και άνθρωπος έτσι αγαπητέ μου!
Φυσικά και δίκιο έχετε,αλλά όπως και εσείς είδατε δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση απουσία άλλων οχημάτων στη διασταύρωση,πράγματι είναι παράνομο ότι έκανα και λάθος σοβαρό,όμως είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη και η αγωνία που έχω -για να προλάβω πριν τις 2''30 τον ιατρό του πατέρα μου στο νοσοκομείο-που με ώθησε σε όλο αυτό.
Ο αστυνομικός σχεδόν αμήχανα με ρώτησε: Τι έχει ο πατέρας σας? Απάντησα: Πιθανόν καρκίνο,αστυνόμε αλλά δυστυχώς δεν το γνωρίζω ακόμα,θα το μάθω όταν σε λίγη ώρα βρω τον γιατρό και μου πει την διάγνωση...(Είχα πει την αλήθεια,αλλά με το σωστό τρόπο).Σχεδόν αυτόματα ο αστυνομικός μου είπε:Καλή σας τύχη,την επόμενη φορά φροντίστε να είσαστε πιό προσεκτικός και να ξεκινάτε ποιό νωρίς...Θα ήταν αρκετά δύσκολο να μου κόψει μία “κλήση”,να μου αφαιρέσει το δίπλωμα ή τις πινακίδες καταλαβαίνοντας πόσο δύσκολο θα ήταν να μετακινούμαι με άρρωστο συγγενή 1ου βαθμού.
Ακόμα και ο ποιό αυστηρός και σκληρός άνθρωπος μπορεί να “λυγίσει”,όταν ενεργοποιηθούν τα ευγενικά κίνητρά του.
Σκεφθείτε πόσα χρήματα μπορεί να δώσει κάποιος σε φιλανθρωπίες,πόσο μεγάλη δύναμη έχουν τα ευγενικά κίνητρα που ελλοχεύουν μέσα στον άνθρωπο,γιατί όλοι στην πραγματικότητα γνωρίζουν το ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ,όλοι αγαπητοί μου αναγνώστες είτε το παραδέχονται είτε όχι,όταν όμως: Ο μηχανισμός της “εσωτερικής ευγένειας” που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο ενεργοποιηθεί,είναι πολύ δύσκολο να ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ κάποιος το πλαίσιο ΗΘΙΚΟ,ΚΑΛΟ,ΔΙΚΑΙΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να φανεί σπουδαίος στα μάτια των άλλων.(Μην το ξεχνάτε)
Μπορεί να μην λειτουργήσει σε όλους ή σε κάθε περίπτωση,η επίκληση αυτή,ο μηχανισμός αυτός,αλλά ακόμα και έτσι θα δεχθούμε μικρότερη σκληρότητα και αντιστάσεις από τον άλλο.

Εξ” άλλου είπαμε πως το βιβλίο αυτό δεν έχει “απόλυτες συνταγές” και μεθόδους,αλλά όπως βλέπετε έχει πολύπλευρα εργαλεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε...


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.