Ροή Ειδήσεων
Loading...



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Να προκαλείς τις επιθυμίες των άλλων όσο πιό έντονα μπορείς.Φύτευε ιδέες και επιθυμίες στους άλλους για να θερίσεις τα δικά σου θέλω.

Είναι φυσιολογικό να ασχολούμαστε με τα δικά μας θέλω(επιθυμίες),όμως τα δικά μας θέλω δεν ενδιαφέρουν κανέναν άλλο!'Ολοι οι υπόλοιποι είναι σαν εσένα τους ενδιαφέρουν τα δικά τους θέλω,με αυτά ασχολούνται και τα δικά μας θέλω τους είναι αδιάφορα.

Διάβασε παιδί μου!
Λέγοντας στα παιδιά μας :Διάβασε πιό πολύ,καλύπτουμε τα δικά μας θέλω για την επιτυχία του παιδιού μας.Αν όμως δούμε τα θέλω του παιδιού
π.χ. Το παιδί ονειρεύεται να γίνει γιατρός τότε αλλάξτε την παραπάνω φράση ως εξής:Μπράβο αγόρι μου,χαίρομαι πολύ που θέλεις να γίνεις γιατρός,είναι μία πολύ ωραία δουλειά,θα βοηθάς πολλούς ανθρώπους έτσι(δίνεις και όραμα στο παιδί).
Για να γίνει αυτό που θέλεις και να είσαι και ένας καλός γιατρός που όλοι θα σέβονται πρέπει να είσαι πολύ καλός σαν μαθητής και να γνωρίζεις πάρα πολλά πράγματα,πολύ περισσότερα απο τους φίλους σου(κίνητρο).
Όλοι θα σε θαυμάζουν και θα αποδέχονται τις γνώσεις σου κάθε φορά που θα θεραπεύεις κάποιον.Θα είσαι ένας χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία(2ο κίνητρο).
Από την άλλη όλοι θα καταλαβαίνουν πόσο πολύ δούλεψες και διάβαζες για να το πετύχεις αυτό,γιατί Γιατρός δεν έγινε κανείς χωρίς πολύ διάβασμα(Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε έμμεσα).Θα είμαι πολύ περήφανος πατέρας,όπως και η μαμά σου αλλά και όλοι οι φίλοι σου νομίζω,αν τα καταφέρεις.(Πουθενά κουβέντα και προσωπική υπόδειξη για περισσότερο διάβασμα).

Ο Σκύλος και το Κόκκαλο!
Όσοι έχουμε ή είχαμε Σκύλο έχουμε εφαρμόσει αν όχι όλοι,οι περισσότεροι από εμάς το κόλπο με το κόκκαλο όταν ο σκύλος δεν μας ακολουθά εκεί που θέλουμε.Τον φωνάζουμε κι αυτός τίποτα,ανυπάκουος ασχολείται με τα “δικά του”,τρέχει εδώ κι εκεί ,μυρίζει παντού,κυνηγάει γάτες κ.ο.κ
Όμως όταν δει το κόκκαλο που κρατάμε ακολουθώντας το κόκκαλο ακολουθά και το χέρι μας πιστά,χωρίς να του δώσουμε απολύτως καμία εντολή(έτσι απλά ο σκύλος ασχολείται με την επιθυμία του για ένα ωραίο κόκκαλο!).

Ο Χένρυ Φορντ( ο διάσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων και ένας απο τους πλουσιότερους και αυτοδημιούργητους ανθρώπους της εποχής του) λέει:
Αν υπάρχει κάποιο μυστικό της επιτυχίας,βρίσκεται στην ικανότητα να κατανοήσεις την άποψη του άλλου,να βλέπεις τα πράγματα και απο τη σκοπιά του άλλου εκτός από τη δική σου”

Ο Άνεργος Πωλητής.
Ας κάνουμε ένα φανταστικό σενάριο όπου ένας έμπειρος πωλητής τροφίμων με 15ετή εμπειρία σε ηλικία 50 ετών ξέμεινε απο δουλειά διότι η εταιρεία που εργαζόταν έκλεισε μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Ο πωλητής αρχικά πέρνει εφημερίδες με αγγελίες και αναζητά ανάλογη θέση,όμως όλοι οι εργοδότες ζητάνε να αποσταλεί βιογραφικό σημείωμα.
Αφού συγκέντρωσε τις αγγελίες σκέφτηκε να στείλει βιογραφικό,αλλά πως?Δεν είχε ξανακάνει βιογραφικό πριν,δεν του χρειάστηκε ποτέ κάτι τέτοιο πριν 15 χρόνια.

Ανατρέχοντας στο Google αναζήτησε:Συγγραφή βιογραφικού και οι πληροφορίες ατελείωτες...
Προκατασκευασμένες φόρμες με ατελείωτα στοιχεία που θα έπρεπε να συμπληρώσει,δεξιότητες,γνώσεις,στοιχεία ταυτότητας κ.ο.κ
Μελέτες σχετικές και ογκωδέστατες συμβουλές εν” σχέση με το πως θα πληροφορήσουμε τον εργοδότη για τα προσόντα μας!Ενώ στην πραγματικότητα ο εργοδότης ασχολείται με το πως θα κερδίσει περισσότερα,παρά με τα προσόντα μας,αυτά απλά θα τον βοηθήσουν να κερδίσει κι άλλα χρήματα.

Αφού ο πωλητής σκέφτηκε καλά,επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό,Να πουλήσει τον εαυτό του,δημιουργώντας την επιθυμία στους εργοδότες να τον γνωρίσουν απο κοντά Πρόσωπο με Πρόσωπο ξέροντας ότι σε τέτοια περίπτωση λόγω ταλέντου και εμπειρίας που είχε στις “πωλήσεις” θα ήταν πολύ εύκολο να τον προσλάβουν.
Διάλεξε μικρότερες εταιρίες με προοπτικές ανάπτυξης για να στείλει επιστολές.Η επιλογή ήταν ανάλογη τους ύφους της επιστολής που έγραψε προς όλους.

Ας δούμε τη σχετική επιστολή προς τους εργοδότες:

Η 15ετής εμπειρία μου στο χώρο των πωλήσεων τροφίμων ίσως να ενδιαφέρει την μικρή ακόμα σε μέγεθος αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρία σας,η οποία όπως μαθαίνω απαρτίζεται και από ένα αξιόλογο Ανθρώπινο Δυναμικό.
Μετά απο σχεδόν 10έτη πορεία που διετέλεσα προιστάμενος πωλήσεων στην “τάδε εταιρεία”(σκοπός είναι να δούμε τον χειρισμό),οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν μέσα στα 3 πρώτα χρόνια στο 50% υψηλότερα από τη στιγμή που ανέλαβα,100% στην πενταετία,και συνέχισαν ανοδικά με σταθερό ρυθμό εως και 2 έτη πριν αρχίσουν τα προβλήματα.
Δυστυχώς η οικονομική κρίση και οι αποφάσεις της διοίκησης για ακόμα μεγαλύτερα ανοίγματα στο χώρο,οδήγησαν τη εταιρεία μας σε χρεοκοπία.
Όσο και να προσπάθησα να επιχειρηματολογήσω και να πείσω τα “αφεντικά” για μία ποιό συντηρητική προσσέγιση,έπεφτα επάνω σε άρνηση.
Αν και δεν ήταν δική μου ευθύνη,λυπάμαι ιδιαίτερα που τα πράγματα κατέληξαν έτσι με αποτέλεσμα η εντατική προσπάθεια πολλών ετών πήγε χαμένη για την εταιρεία αλλά και για εμένα.
Είμαι βέβαιος ότι με την εμπειρία μου μπορώ να συμβάλλω άμεσα στους στόχους της εταιρείας για ανάπτυξη,επέκταση και υψηλότερη κερδοφορία.
Θα ήταν ανώφελο κατά την ταπεινή άποψή μου να στείλω ολόκληρες σελίδες που θα περιγράφουν τις δεξιότητές μου,τις γνώσεις μου αλλά και πληροφοριακά στοιχεία για το ποιός είμαι,πιστεύω βαθιά ότι το ποιός είναι κάποιος,το αποδυκνείει περίτρανα μέσα απο τις πράξεις και όχι απο τα λεγόμενά του.
Θα χαρώ ιδιαιτέρως να μου δωθεί η ευκαιρία να σας δείξω πως μπορώ να βοηθήσω την εταιρία σας να υλοποιήσει τους στόχους σας μέσα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Με εκτίμηση ο “τάδε”...
Στοιχεία επικοινωνίας: “τάδε”...

Νομίζετε ότι μία προκατασκευασμένη επιστολή θα ήταν καλύτερη?


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.