Ροή Ειδήσεων
Loading...


Πρόλογος 2ου μέρους
Όλοι ασχολούνται με το δικό τους ΕΓΩ,εσύ ασχολήσου με το ΕΓΩ των άλλων,αφού πρώτα μάθεις πολύ καλά το δικό σου ΕΓΩ!

Και μην ξεχνάς ότι: Ο εγωισμός είναι το αναισθητικό της βλακείας.
Ξεκίνησα από μία προσωπική διαπίστωση και εκ” των υστέρων με ένα απόφθεγμα,γιατί?
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχουμε,δίχως η επιτυχία μας κάποια στιγμή να είναι εξαρτώμενη από τον “άλλο”(ανθρώπινο παράγοντα),άρα θα πρέπει να έχουμε κάποιες δεξιότητες στο χειρισμό των άλλων ανθρώπων,αλλά και έλεγχο επάνω στον εαυτό μας (έχουμε ήδη αναφερθεί στο θέμα).
Κρίνεται απαραίτητη η αναβάθμιση του ΕΓΩ και γενικότερα του συναισθηματικού μας κόσμου (αφού όπως είδαμε Ο συναισθηματικός είναι ο προκαθορισμένος και προεπιλεγμένος μηχανισμός λήψης αποφάσεων στον άνθρωπο),προκειμένου να επιτύχουμε σκοπούς και στόχους.
Θα ξεμάθουμε τις όποιες κακές συνήθειες επικοινωνίας και χειρισμών αυτής έχουμε,ξαναμαθαίνοντας αποτελεσματικότερους τρόπους,που όχι απλά παρουσιάζουν μειωμένες αντιστάσεις σχετικά με την πορεία προς το στόχο-σκοπό μας,αλλά ξαναμαθαίνοντας τη σωστή διαδρομή θα αυξήσουμε την όποια πιθανότητα επιτυχίας υπάρχει.
Οι μορφωμένοι του αιώνα μας δεν θα είναι αυτοί που έμαθαν αλλά αυτοί που θα μάθουν,θα ξεμάθουν και θα ξαναμάθουν!
Ας το ξαναπούμε σωστότερα:Ισχύς(δύναμη) είναι η καλά οργανωμένη και επίκαιρη γνώση,εκφρασμένη μέσω μίας εφυούς προσπάθειας διαρκείας!
Η διασκορπισμένη χωρίς συνοχή γνώση γύρω απο οποιοδήποτε θέμα,η παρωχημένη γνώση,οι ασύνδετες μεταξύ τους πληροφορίες(πολλές φορές χωρίς αξιολόγηση) μάλλον σύγχυση επιφέρουν παρά ορθολογιστική κρίση ,αποφάσεις,χειρισμούς.
Η προσπάθεια χωρίς την κατάληλη μέθοδο(τον σωστό και έξυπνο τρόπο),είναι σπατάλη δυνάμεων και χρόνου!
Εδώ θα προσπαθήσουμε βήμα βήμα αναλυτικά και με παραδείγματα να δώσουμε στον αναγνώστη την κατάληλη γνώση και τρόπο εφαρμογής της,ώστε να επιτυγχάνει ευκολότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Οπότε μην ασχολείσαι με τα δικά σου θέλω,ασχολήσου με τα θέλω των άλλων,έτσι ώστε να βρεις το δρόμο για την επιτυχία μέσα από αυτά,με τα μικρότερα συναισθηματικά εμπόδια-αντιστάσεις των “άλλων”.

Όλοι οι άνθρωποι δεν βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και όταν επικοινωνούμε το μύνημα που “εκπέμπουμε” στον άλλο(δέκτη),δεν είναι απαραίτητα αυτό που ο άλλος αντιλαμβάνεται π.χ. Αν 100 άνθρωποι διαβάσουν το ίδιο βιβλίο θα έχουμε σχεδόν 100 διαφορετικές κριτικές επάνω σε αυτό αλλά και πολλές πιθανότατα διαφορετικές γνώμες-κρίσεις για το τι ο καθένας κατάλαβε από το βιβλίο αυτό και ποιά συμπεράσματα έβγαλε!
Η παρακάτω εικόνα δείχνει καθαρά ακριβώς αυτά...


Πρέπει κάθε φορά να αξιολογούμε σε ποιόν,ή ποιό κοινό μιλάμε ώστε να προσαρμοστούμε σε ανάλογο επίπεδο(και όταν το δικό μας είναι σαφώς ανώτερο), άρα έχει δίκιο ο “ποιητής”όταν λέει: Με τους λύκους ούρλιαζε,αλλιώς θα σε φάνε!
(Είναι σαν να πηγαίνουμε σε ορθόδοξη ή καθολική εκκλησία και να συστηνόμαστε ως μωαμεθανοί,υποστηρίζοντας τις θέσεις του μωαμεθανισμού είτε ακόμα χειρότερα το αντίστροφο).
Έρευνες έχουν δείξει ότι η οικονομική επιτυχία βασίζεται κατά περίπου 10% στις τεχνικές δεξιότητες ενός ανθρώπου και κατά 90% στις δεξιότητες επικοινωνίας με τους ανθρώπους,την προσωπικότητα και τις ηγετικές ικανότητές του,τη Συναισθηματική του Νοημοσύνη.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό θα είναι αυτό το μέρος του βιβλίου.
Πρέπει να κατανοηθεί 100%(σε βάθος),όχι ως μηχανική απομνημόνευση αλλά ως μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας ροής σκέψεων,διαδικασίας και χειρισμών.
Σκοπός είναι ενα να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό “θυμικό υπόβαθρο” για τον αναγνώστη,να γίνει μια ανατροπή,αν είναι δυνατόν και η υπέρβαση,της εγωκεντρικής αντίληψης γύρω από όλα και όλους.
Να ξεφύγει ο αναγνώστης απο τον ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟ μικρόκοσμό του,βλέποντας τα πράγματα μέσα απο τα μάτια και των άλλων,ανοίγωντας το δρόμο μίας ουσιαστικότερης συννενόησης,έτσι ώστε ΠΟΜΠΟΣ και ΔΕΚΤΗΣ να εναρμονιστούν και να εξισορροπήσουν(τα ΕΓΩ),την διαφορετικότητα εαυτού που τους διακρίνει και ταυτόχρονα εμποδίζει να λειτουργήσουν,συμπληρωματικά και παραγωγικότερα.
Κάθε συνεργασία,συμμαχία,σύμπραξη,συννενόηση και αλληλεπίδραση μεταξύ 2 ή και περισσοτέρων ανθρώπων,για να είναι βιώσιμη πρέπει να υπάρξει αμφίδρομη “διάθεση επικοινωνίας”,αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός και ειλικρίνεια.

Μάθε να χειρίζεσαι ψυχολογικές ή συναισθηματικές καταστάσεις και η επιτυχία θα σε  συναντήσει.

Το αν θα είσαι εδώ που είσαι μετά απο 10 χρόνια εξαρτάται από το ποιούς ανθρώπους θα συναντήσεις αλλά και το πως θα επικοινωνήσεις μαζί τους.
Εξαρτάται από ποιά βιβλία(ακόμα) θα διαβάσεις και πόσο μεγαλύτερη ποσοτικά και ποιοτικά γνώση θα έχεις.


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.