Ροή Ειδήσεων
Loading...




Η επιβολή δογματικών ιδανικών στο νου των νέων δια μέσω της εκπαίδευσης κάτω απο συνθήκες υψηλής συναισθηματικής φόρτισης εάν δεν εξεταστούν τείνουν να παγιωθούν ως ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ οι οποίες δεν επιδέχονται αμφιβολία...
Μάλιστα το Εκπαιδευτικό Έκτρωμα επιβραβεύει (βαθμολογώντας) κάθε αναμασημένη τροφή που παρέχει στους μαθητές τους,αρκεί αυτοί αποστηθίζοντας να αναπαράγουν πιστά το "μήνυμα" που πήραν!Άκριτα,χωρίς επανεξέταση,χωρίς να αμφιβάλλουν,έτσι a priori,πιθανόν χωρίς αποδείξεις αλλά βασισμένα σε μεροληπτικές ψευδο-ενδείξεις αν χρειαστεί...
Ένα εκπαιδευτικό σύστημα συναισθηματοποιημένων ψευτο-ιδανικών που παράγει μαθητές για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ?
όχι φυσικά,αυτά δεν χρειάζονται,εξειδίκευση για συγκεκριμένες ΧΡΗΣΕΙΣ μας παρέχουν!
Έτσι λοιπόν ο καχύποπτος μαθητής,αναγνώστης,αναλυτής απέναντι στην ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΟΦΙΑ και ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ μπορεί να βελτιώσει την κριτική του ικανότητα,με αποτέλεσμα την καλύτερα αξιολογημένη γνώση...

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ πριν προχωρήσουμε στο “ζουμί”...
Αφού μιλήσαμε αρχικά για το σκοπό του βιβλίου,με τον πρόλογο συμπληρώσαμε εκτενέστερα το σκοπό και κάναμε μια αρκετά σύντομη αναφορά στους στόχους μας.
Μετά προσθέσαμε στη διάθεσή σας αναλύσεις και δημιουργήσαμε γνωστικό υπόβαθρο που θα φανεί χρήσιμο στην συνέχεια του βιβλίου(Θα δείτε πως το παζλ σιγά-σιγά θα μας δώσει τη συνολική εικόνα όταν κάθε κομμάτι μπει στη σωστή θέση).
Επειδή δεν είναι μυθιστόρημα το βιβλίο που κρατάτε,θα ήταν άστοχο να μακρυγορήσουμε στα παραπάνω.Το βιβλίο που κρατάτε είναι εγχειρίδιο κατάληλων γνώσεων και τρόπων πρακτικής εφαρμογής ώστε να χειριζόμαστε τα “πράγματα”.
Δημιουργήσαμε έτσι ως εδώ τα αρχικά εφόδια,ξεκινώντας με τον οπλισμό του αναγνώστη,όπως αναφέραμε και στον πρόλογο με την παρακάτω άποψη:
Δεν ασπάζομαι διόλου την απλή στοχοθέτηση και στοχοπροσήλωση,το ρητό Βάλε Στόχους,στην πραγματικότητα είναι εντελώς αδέσποτο και μόνο!
Βρες τα όπλα,μάθε να πυροβολάς,δες το στόχο,εστίασε ,ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ. Αν αστοχήσεις επανέλαβε τη διαδικασία-Αυτή είναι η δική μου θέση(άποψη) και η κατά τη γνώμη μου ενδεδειγμένη διαδρομή προς την επιτυχία.
Να “γνωριστούμε” με τα πρώτα όπλα και να αρχίσει ο αναγνώστης τα πρώτα βήματα μαθαίνοντας “σημάδι”ώστε να πυροβολάει...
Βήμα Βήμα θα συνεχίσουμε στο “ζουμί”,αν σε κούρασε η αρχή (ως εδώ) θυμίσου:ότι έμαθες ως τώρα θα χρειαστεί και αργότερα όσο συνεχίζουμε.Ήδη υπάρχει πολύ χρήσιμο υλικό για να οπλιστείς και να “στοχαστείς”...Ήδη έχεις κάνει μία πρώτη γνωριμία με τους δαίμονες του μυαλού σου και ταυτόχρονα ξέρεις να κάνεις μερικά πράγματα καλύτερα,ήδη αναλύσαμε και μερικά ακόμα χρήσιμα πράγματα τα οποία θα φανούν χρησιμότερα στην συνέχεια του πάζλ.

Η πλήρη συνείδηση των παραπάνω από μόνη της, είναι αρκετή για να γίνουν πολλά βήματα Αυτοβελτίωσης.
Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.