Ροή Ειδήσεων
Loading...


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Χαμογέλα.


Ένα ζεστό χαμόγελο είναι η διεθνής γλωσσά της καλοσύνης,είναι το κλειδί για το “ζέσταμα της μηχανής”(Κεφάλαιο 8).

Δείτε πως τα βρέφη παρ' ότι δεν μπορούν να μιλήσουν,συχνά Χαμογελούν,κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πολύ όμορφα.
Σωστά αναφέρουν οι Κινέζοι στην παροιμία τους:
Άνθρωπος που δεν χαμογελά,δεν πρέπει να ανοίγει μαγαζί”...
Να χαμογελάτε διότι το χαμόγελο είναι δωρεάν ηρεμηστικό για εσάς και τους “τριγύρω” σας,όποιος χαμογελά και μάλιστα ειλικρινά,κερδίζει τις “εντυπώσεις”,την συμπάθεια των άλλων ευκολότερα,καταφέρνει να μειώσει τις “απόστάσεις” με τους άλλους δημιουργώντας μία οικειότητα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Το χαμόγελο αφοπλίζει πολλές φορές την επιφυλακτικότητα του “άλλου”,δημιουργεί θετική προδιάθεση,προετοιμάζει ένα θετικό επικοινωνιακό κλίμα.
Το χαμόγελο είναι το πλυντήριο της ανθρώπινης κακίας,όταν πηγάζει απο τα βάθη της ψυχής μας είναι ικανό,να καθαρίζει κάθε ασχήμια της ψυχής μας.Είναι μεταδοτικό και ευργετικό για τους ανθρώπους...
Ο χαμογελαστός υπάλληλος,πωλητής,επιχειρηματίας κ.ο.κ. επιτυγχάνει καλύτερα και πιό ξεκούρασατα αποτελέσματα στην δουλειά του,ένας “κατσούφης άνθρωπος” έχει μειονέκτημα όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε,ο γκρινιάρης άνθρωπος τα ίδια...
Πολλά ανάλογα βιβλία σπαταλάνε πολλές σελίδες για να αποδείξουν το αυτονόητο που όλοι γνωρίζουν ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ(και το γέλιο) κάνουν καλό.
Το Κεφάλαιο 9 μετά απο αυτή τη σύντομη αναφορά μας υπενθύμισε το αυτονόητο.
Σε μια χώρα που πάψανε να χαμογελάνε οι άνθρωποι, δεν είναι λίγο επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς; Τι λές?
Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε στο θέμα περισσότερο.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? ΧΑΜΟΓΕΛΑ!


Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.