Ροή Ειδήσεων
Loading...

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Σκύλος:  Ένας καλός “Δάσκαλος”!Δείξε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και ΑΓΑΠΗ.

Αν και ξενίζει κάπως ο τίτλος του Κεφαλαίου τα Σκυλιά είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτεροι χειριστές Διαπροσωπικών Σχέσεων απ' ότι οι άνθρωποι.Βιάζεστε να απαντήσετε όχι?Μη βιαστείτε πάλι μέχρι να δούμε μαζί κάποια πράγματα...
Ο Σκύλος τι δουλειά κάνει?Καμία! Σε τι μας χρησιμεύει?π.χ. Οι κότες γεννάνε αυγά,οι γάτες απομακρύνουν ποντίκια και φίδια,τα άλογα τα ιππεύουμε,τα μοσχάρια τα τρώμε κ.ο.κ
Η απάντηση είναι ότι δεν έχει κάποια χρησιμότητα ουσιαστική για τους περισσότερους,αν το καλοσκεφθούμε.
Και ποιός ο λόγος να έχουμε Σκύλο στην περίπτωση που δεν είμαστε Κυνηγοί(διότι εκεί μπορώ να πώ ότι έχει κάποια χρησιμότητα ο Σκύλος),ποιός ο λόγος να έχουμε Σκύλο αν δεν είμαστε αστυνομικοί και δεν ψάχνουμε για ναρκωτικά ή βόμβες,αν δεν είμαστε τυφλοί?

Έχουμε Σκύλο διότι ο Σκύλος μας δίνει Αγάπη και Ενδιαφέρον,για το Σκύλο μας,είμαστε ο Πλανητάρχης του πλανήτη που ζεί,είμαστε ο Μέγας Ναπολέων που θα του δώσει εντολές και πρόθυμα θα εκτελέσει υπάκουα,είμαστε το Κυρίαρχο Αφεντικό του,το οποίο Αγαπά,και για το οποίο ενδιαφέρεται χωρίς ιδιοτέλεια.
Ακόμα και η απαίτηση του για φαγητό εκλαμβάνεται ως φυσική-βασική του ανάγκη και όχι ως ιδιοτέλεια.Ο Σκύλος μπορεί να μας αγαπά και να ενδιαφέρεται μονόπλευρα και στην περίπτωση που δεν του δίνουμε ανάλογη σημασία.
Έτσι λοιπόν λέμε για το Σκύλο μας: Είναι Άνθρωπος,Είναι ο καλύτερος φίλος μου,Δεν του κάνουμε καμία κριτική και είναι πολύ ψηλά στα μάτια μας η Υπόληψή του,είναι ευγενικός και ποτέ δεν θα φανεί αχάριστος,σε πολλές περιπτώσεις θα έδινε ακόμα και τη ζωή του για εμάς!
Ο σκύλος μπορεί να καθίσει δίπλα μας όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα και να “μας κοιτάζει μέσα στα μάτια” υπομονετικά.
Πόσες φορές ακούσατε Άνθρωπο να μιλά στο σκύλο του ενώ γνωρίζει ότι δεν καταλαβαίνει Ελληνικά,κι όμως το Αφεντικό του θα πεί:
Με καταλαβαίνει καλύτερα απο άνθρωπο!
Μα είναι αδύνατον αυτό,αφού δεν γνωρίζει λέξεις και δεν συνομιλεί ο σκύλος με ανθρώπους,τι γίνεται μήπως “΄χάζεψαν”,μήπως είναι τρελοί αυτοί οι ιδιοκτήτες σκύλων και λένε τέτοιες ανοησίες?Όχι φυσικά,γιατί έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη,”να πούνε τον πόνο τους”,να μιλήσουν για τα προβλήματα τους,να μιλήσουν γι' αυτά που τους ενδιαφέρουν.
Ο Σκύλος είναι εκεί δίπλα τους υπομονετικά να δείχνει ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και αγάπη .
Δεν έχει σημασία αν δεν καταλαβαίνει,σημασία έχει ότι ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑ,ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ.Δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη.
Ακόμα και ο “περίγυρος” ποτέ δεν θα κατηγορήσει,δεν θα κριτικάρει το Σκύλο μας,γιατί τα ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ!
Έτσι λοιπόν ο Άνθρωπος πρόθυμα θα ξοδέψει για την επιβίωση του Σκύλου του,για την καλή του υγεία,θα κάνει ότι πρέπει για να είναι το Σκυλί του καλά,ανταποδίδοντας-πληρώνοντας το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και την ΑΓΑΠΗ που δείχνει,με αποτέλεσμα τα Σκυλιά να μην χρειάζονται καθόλου χρήματα!
Δεν υποννοώ να έχουμε μία ανάλογη Σκυλίσια Συμπεριφορά,αλλά παρατηρώντας τη σχέση Σκύλος-Άνθρωπος μπορούμε να δούμε τι θέλει ο Άνθρωπος,να μάθουμε και να γνωρίσουμε τα ΘΕΛΩ της Ανθρώπινης Φύσης καλύτερα και πιό “πρακτικά”.
Κάποτε μία τηλεφωνική εταιρία της Νέας Υόρκης έκανε μία λεπτομερή ανάλυση των τηλεφωνικών της συνδιαλέξεων σε δείγμα 500 κλήσεων για να δεί την ποιό χρησιμοποιούμενη λέξη.Το αποτέλεσμα ήταν νομίζω λογικό αν αναλογιστούμε τα όσα είπαμε ως εδώ.Η λέξη ΕΓΩ χρησιμοποιήθηκε περίπου 4000 φορές δηλαδή κατά μέσο όρο 8 φορές ανά τηλεφωνική κλήση!
Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για εσένα,για εμένα,για τους άλλους,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ πρωί,μεσημέρι,βράδυ,Τώρα,Ύστερα,σχεδόν Πάντα.

Σημείωση:
Απαγορεύεται η μερική ή ολική ανατύπωση και διάθεση του παρόντος Βιβλίου σε τρίτους χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα Ακριβού Γεώργιου.αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του,το σύνολο των αναρτήσεων που περιέχει την ετικέτα: (Βιβλίο 1) Ένας κόσμος γεμάτος Θέλω.

0 Σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάθε αναγνώστη δεν αποτελούν απόψεις του blog και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.